23.06.2015

Чорба, Врело и Тропико на Видовданском сабору


Остало је још мало времена до првог дана Видовданског спектакла. Ове године манифестација предстваља симбиозу традиције и модерног и покушаће да задовољи укусе свих посетилаца из Срема, али и шире. Гости Видованског сабора биће и делегација из Словеније, али и Немци из братског града Версмолда, који су пре тачно пет година први пут дошли у Врдник и то управо на ову манифестацију.

Bilbord_-_sa_Ravanicom_-_za_stampu1.jpg

Према речима директора Туристичке организације Ириг Драгана Драгичевића, очекује се да ће кроз ово место проћи неколико хиљада посетилаца. Он такође додаје да су овом догађају због јубилеја од 700 година постојања Врдника придали више значаја и организовали га на високом нивоу.

– Због развоја и значаја туризма за наше место, Туристичка организација жели да и кроз Видовдански сабор промовише Бању Врдник, додао је Драгичевић.

Поред сјајног музичког програма који су организатори припремили, три дана Видовданског сабора биће обележена и у културном и спортском маниру. Разна врдничка удружења и спортски клубови ће преко дана у прњаворском парку  правити котлић, Актив жена ће представити изложбу јела и пића, док ће винари обезбедити дегустацију сремачког вина.

Свечано отварање Сабора биће у петак у 20 сати, а одмах након тога ће публику, односно љубитеље рок музике забавити бенд “Рибља чорба“.

Субота је богата бројним музичким програмом. Ромска деца из фондације “ГРУББ” из Новог Сада представиће плодове свог рада, као и музички ансамбл из Словеније. Текводно клуб “Змај” приказаће демонстрације ове борилачке вештине, а након њих публика ће имати прилику да се опусти уз тамбураше.

Следећих неколико сати ће бити у духу традиције, те ће се најмлађи чланови и предизвођачи КУД “Стеван Шалајић” из Врдника представити играма из Срема и Лесковца. Након тога, у 21 сат, наступиће етно група “Врело” из Руме, док је недеља резервисана за Тропико банд.

Организатори овогодишњег Видовданског сабора су Општина Ириг, Туристичка организација општине Ириг и Месна заједница Врдник.