07.06.2015

Пројекти за школе


На основу конкурса за суфинансирање пројеката у области образовања ученичког и студентског стандарда, Општини Ириг одобрена су средства за Основну школу „Милица Стојадиновић Српкиња“ у Врднику и Средњу школу „Борислав Михајловић Михиз“ у Иригу.


skole.jpg

За врдничку школу одобрен је пројекат санације фискултурне сале у износу од 10 милиона 910 хиљада динара. После тридесет година, ђаци ове школе ће добити нови простор за бављење спортовима. 

Средња школа у Иригу добила је средства у износу од 5 милиона 80 хиљада динара за адаптацију постојећег објекта за школску кухињу и ресторан, за извођење практичне наставе.

-Следеће недеље очекујемо да нас позову на потписивање уговора и да кренемо што пре у реализацију јавне набавке. Ми у неком одређеном периоду планирамо да отворимо тај ресторан и за јавност, рекао је директор средње школе Тихомир Стојаковић.

Пројекти су одобрени од покрајинске Владе. Пре отвореног конкурса, који је трајао 10 дана, припремљена је документација на основу које је добијена дозвола.

-На основу ова два пројекта за која смо аплицирали и која су нам одобрили, надамо се да ћемо решити проблем уређења школа на територији наше општине, рекла је сарадница за развој на пројектима Општине Ириг Богданка Филиповић Лекић.

Према речима директора основне школе у Врднику Горана Жугића, члан Општинског већа задужен за привреду Драган Потич, био је иницијатор ових пројеката, који се максимално ангажовао да добију пројектно-техничку документацију и највише се потрудио да окупи екипу која је радила на припреми.

- Са неколико сарадника, међу којима је госпођа Богданка, која нам је са трудничког помагала, и захваљујући квалитетно урађеном пројекту, успели смо да добијемо средства од управе за капитална улагања АП Војводине, али се на томе нећемо зауставити. Предато је још неколико пројекта, међу којима су пројекти за енергетску ефикасност објекта и уређење бањског простора, истакао је Потић.

Планирани поступак јавне набавке и цела процедура планирана је за 1. јул, а од 1. септембра се очекује почетак радова, док је рок завршетка планиран до 31. октобра. Иста динамика рада очекује се за обе школе.