19.08.2015

Потписана сарадња између винарије породице Милошевић и ССШ „Борислав Михајловић Михиз“


У Великим Радинцима је данас положен камен темељац за изградњу винарије породице Милошевић, која би требало да се отвори за тачно годину дана на Преображење, истакао је Миодраг Милошевић власник винарије.

20150819_122517.jpg

-Инфраструктура и брзина омогућује брзу комунукацију, зато смо се и одлучили да винарија буде на овом месту, што представља један допринос мом селу. Мислим да је овај крај погодан за развој винограда, а уједно и туризма што имплицира великом доприносу и за развој села и самога града, додао је Милошевић.

На овом догађају је потписана и повеља о сарадњи  ове винараије са ССШ “Борислав Михајловић Михиз” из Ирига, где ће ученици моћи да раде праксу. Планира се и размена ученика из те бранше из Хрватске и Словеније кроз организовање летњих кампова, али постоји и идеја да се оснује виша школа за винаре и виноградаре.

– Ова сарадња огледа се у подизању десет хектара засада винограда где ће наши ученици квалитетно обављати практичну наставу, а самим тим и по завршетку школе ту да се запосле, уколико се добро докажу, рекао је Тихомир Стојаковић директор иришке средње школе.

Бранислав Недимовић градоначелник Сремске Митровице, истако је да је винарија дефинитивни показатељ да читава концепција оживљавања јужних падина Фрушке горе има смисла и да ће управо она бити симбол тога.

-Комплетан пројекат изградње винарије на простору Великих Радинаца уклапа се у нашу стратегију развоја јужних падина Фрушке горе са аспекта развоја воћарства и виноградарства. Не само у области пољопривредне производње, ова винарија ће сигурно имати свој утицај и на развој туризма, додао је Недимовић.

На овом догађају присуствовали су и председник Општине Ириг Стеван Казимировић, начелник сремског округа Илија Милиновић, два начелника ресорних управа из Сремске Митровице Илија Недић и Владимор Петковић, као и представници сремске привредне коморе.


20150819_121008.jpg

20150819_123116.jpg