17.12.2015

НАЈВЕЋИ СРПСКИ ТЕНИСКИ ТУРНИР У ВРДНИКУ? Директор Тениског савеза Србије у посети Драгану Потићу


Спортски директор Тениског савеза Србије Александар Болић данас је посетио Врдник, на позив Драгана Потића, члана Општинског већа општине Ириг  задуженог за привреду, а тема састанка били су разговори око потенцијалног организовања великих тениских турнира на теренима “Premier Аqua”.

unnamed-1.jpg

-Почетком октобра ми смо овде организовали један ветерански рекреативни турнир, на теренима хотела “Premier Аqua”. Одзив је био стварно озбиљан и дошли смо на идеју да пробамо да организујемо нешто на вишем нивоу. Упутили смо позив тениском савезу Србије. Наравно, они нису могли одмах да одговоре, али, ево, успели смо нашом упорношћу да дожемо до директора спортског дела Тениског савеза Србије, рекао је Драган Потић.

Подсетимо, овај турнир је наишао на огроман одзив, а самом организацијом били су презадовољни и организатори, али и учесници и гледаоци. Турнир је организовала Туристичка организација Општине Ириг, а окупио је укупно 64 такмичара, који су се надметали у четири категорије: синглови, дублови, 45+ и 55+.

–Данас смо, коначно, направили први корак ка сарадњи. Показали смо му терене, смештајне објекте и капацитете и надам се да ће врло ускоро доћи до сарадње, а онда ћемо видети шта смо све у могућности да организујемо у наредној години на теренима “Premier Аqua”, рекао је Потић.

Обилазак је, како сазнајемо, прошао веома добро, а гости су задивљени оним што су видели.

-Данас смо дошли у Врдник да погледамо како изгледају тениски терени у Врднику и да видимо да ли постоје могућности за одржавање међународних турнира. Оно што смо видели нас је и више него импресионирало и мислим да овде постоје услови за одржавање више врста међународних турнира. Причали смо о потенцијалним могућностима и дошли смо до закључка да би, у следећој години, могли да покушамо са организовањем “futures” турнира. То су турнири где је наградни фонд 10.000 долара, који су почетна фаза у професионалном тенису. Такође, причали смо и о организацији међународног ветеранског тениског турнира, а затим смо дошли до закључка да би Врдник могао да буде домаћин и “challenger” турниру, који је највећи турнир који се игра у Србији у овом тренутку, истакао је директор Тениског савеза Србије Александар Болић.

Он је додао и да је ово његова прва посета, те да је пријем од стране домаћина добар, као и то да су показали веома велико интересовање.

Болић је истакао да се нада организовању врхунских тениских турнира, те да ће наредна посета бити подржана разрађеним плановима и идејама и да ће се ускоро кренути у реализацију ових могућности.


110.jpg