21.07.2017

Нова посета Немачке организације за међународну сарадњу Средњој стручној школи „Борислав Михајловић Михиз“


Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ (Деутсцхе Геселлсцхафт фüр Интернатионале Зусамменарбеит (ГИЗ), у име немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој (БМЗ), спроводи пројекат под називом Подстицање запошљавања младих.

image-0-02-05-1bdcafcf0a155f9c904b65a65f692f6d07d3f2baf801836b73a2fbbcac42368d-V.jpg

Представници ГИЗ-а већ су посетили у фебруару месецу нашу школу а ово је само наставак сарадње. Поред велике помоћи око израде пропагандног материјала за упис нових ученика на смер Виноградар-винар предлажу даљу сарадњу И помоћ. Израда флајера И филма који је долазио до младих И њихових родитеља путем популарних мрежа за младе, омогућио нам је добар упис ученика, посебно из суседних општина.

Препознати смо као веома интересантан смер, једини на подручју Војводине, који пружа квалитетан кадар, интересантан за данашње време, јер отвара се све више винарија И подиже све више винограда, а школованог кадра нема.

У плану је срадња са привредницима на територији општине који ће исказати своје потребе за унапређење знања И вештина младих у складу са захтевима одређених занимања. Надамо се добром одзиву младих који желе посао И привредника који ће се укључити, све у циљу школовања квалитетног кадра који може да испуни захтеве И потребе привредника.

План је да се резултати и препоруке из ових локалних дијалога преточе у референтне моделе за промовисање запошљавања младих.

Очекујемо конкретне предлоге локалних привредника, као што је пружио господин Милорад Милошевић власник “Царског винограда” из Великих Радиница, који је вишегодишњи пријатељ наше школе, а коме су данас у посети били представници ГИЗ-а.


DSCN0361_(2).JPG

IMAG1045.jpg

IMAG1041.jpg

IMAG0499_(2).jpg