02.08.2017

Додељене три монтажне куће избеглим лицима збринутим на територији Општине Ириг


У оквиру Регионалног стамбеног програма Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије одабрао је 120 породица којима ће као помоћ бити додељене монтажне куће.

DSCN0659.JPG

Од тог броја, чак седам породица живи на територији наше општине, а за три породице данас су свечано уручени кључеви монтажних кућа.

Кључеве добитницима су уручили Миодраг Бебић, заменик председника Општине Ириг и координатор тима за збрињавање избеглих лица испред Општине Ириг, као и Милорад Влаховић, комесар за избегла и расељена лица.

Свечаности су присуствовали и Радмило Дедовић, координатор за Срем Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, као и представници ЈУП-а, имплементационог партнера у регионалном програму збрињавања, као и представници извођача радова.

Преостале куће су у изградњи и ускоро се очекује и усељење још четири породице које су збринуте на овај начин.

Подсећамо да је у току ове године у оквиру Регионалног стамбеног програма додељено 15 пакета грађевинског материјала (1. фаза завршена), 15 сеоских кућа са окућницом и малим грантом у грађевинском материјалу, као и 3 сеоске куће и пакет грађевинског материјала из буџета републике Србије (у току).

Такође, у току следеће године ће у Иригу бити изграђена зграда са 12 станова за оне најугроженије који до сада нису успели да реше своје стамбено питање.

Општина Ириг као локална самоуправа, овим је јасно показала спремност да помогне онима којима је помоћ најпотребнија, како би после дуго времена коначно добили свој кров над главом.

Текст и фотографије: Драган Аметовић


DSCN0656.JPG

DSCN0655.JPG

DSCN0653.JPG

DSCN0652.JPG

DSCN0646.JPG