25.08.2017

''Међунарондни теквондо камп у Врднику


Од 17. до 24. августа у Врднику је одржан ''Међунарондни теквондо камп Врдник 2017.''.

DSCN5399.JPG

Овај камп се први пут организује у сарадњи три теквондо клуба, а обухватио је око 100 учесника млађих узрастних категорија.

Циљ кампа је припрема репрезентативаца Србије за предстојећа европска првенства за кадете и јуниоре, као и за балканско првенство за све узрасне категорије.

Камп су у среду, 23. августа посетили Зоран Ћендић, генерали секретар теквондо асоцијације Србије, Велизар Влаховић, члан управног одбора теквондо асоцијације Србије и представници иришке локалне самоуправе.

''Ово је први међународни камп у организацији три клуба и сматрам да је то врло важно за даљи развој Теквондо савеза. На овај начин долази до размене знања и искуства што доприноси како напретку наших клубова тако и страних клубова који долазе код нас. Деца поред знања стичу и нове пријатеље, а сигуран сам да ће овај камп израсти у врло озбиљну спортску манифестацију, што Савез максимално подржава'' – истакао је Ћендић.

Лазар Пилиповић, извршни секретар Спортског савеза Општине Ириг додао је да недостају оптималнији услови за оваква спортска дешавања, те да Врднику недостају хала спортова, стадион са атлетским стазама и полигонима за атлетику, а са таквом инфраструктуром би Врдник био оаза спорта далеко изнад свих у Србији.

С. Станетић / Д. Аметовић


DSCN5463.JPG

DSCN5461.JPG

DSCN5458.JPG

DSCN5408.JPG