01.11.2017

ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА КОМПЛЕТНО РЕНОВИРАЊЕ ШКОЛЕ У ВРДНИКУ


Јуче је одржана редовна радна седница Стручног актива за развојно планирање Основне школе ''Милица Стојадиновић Српкиња'' у Врднику, кога чине наставно особље, директор школе, представник ученичког парламента и представник локалне самоуправе.


Irig_03.JPG

Директор школе Горан Жугић изнео је податак да је школи одобрен 21 милион динара за енергетску санацију објекта, а средства је одобрила Канцеларија за управљање пројектима Владе Републике Србије.


''Овим средствима коначно ћемо санирати објекат који је у јако лошем стању, а средства су намењена за постављање изолације, уређење фасаде, замену олука и низ других активности које ће нашу школу довести у репрезентативно стање које она и заслужује. Ово је други пројекат који нам је одобрен у врло кратком времену, што показује да је сарадња са локалном самоуправом као и покрајинским и републичким институцијама на одличном нивоу. Очекујемо да ће нам бити одобрена средства и за комплетно уређење наше подручне школе у Јаску, а укупан износ средстава одобрених  за нашу школу  преко реализованих пројеката је скоро 45 милиона динара'' - истакао је Жугић.


На састанку Актива којим руководи Весна Маринковић Керкез покренута је и иницијатива да се заједно са локалном самоуправом крене у реализацију пројекта хитне санације  зграде старог забавишта (школске трпезарије) која је у изузетно лошем стању, а чијим би реновирањем Врдник добио прелеп објекат са вишеструком наменом а решио би се вишедеценијски проблем недостатка Дома културе.


Да ће школа и даље имати подршку локалне самоуправе али и покрајинских и републичких институција, потврђује и посланик у Скупштини АП Војводине, Тихомир Стојаковић:


''Као неко ко долази из просвете знам са колико се проблема у раду суочавају школе и знам колико је битна подршка како локалне самоуправе, тако и надлежних секретаријата и министарстава. Обећали смо да ћемо уложити напор да свака школа у нашој општини буде доведена у стање које омогућава нормалан рад наставног особља и ученика, а да то обећање и испуњавамо потврђује и чињеница да је после Основне школе у Иригу и врдничка школа добила озбиљна средства за реновирање и уређење просторија.Такође, учинићемо све да зграда старог забавишта, односно старе школске трпезарије, засија старим сјајем после скоро две деценије пропадања. Врдник заслужује да коначно добије Дом културе, а овакав објекат након уређења може да се користи  и за низ других активности  како ученика и наставника, тако и грађана, удружења, клубова...'' - истакао је Стојаковић.


Irig_04.JPG

Irig_01.JPG

Irig_02.JPG

Irig_05.jpg