26.12.2017

ПРЕДСТАВНИЦИ ОПШТИНЕ ИРИГ У ПОСЕТИ СРБИМА НА КОСОВУ, УРУЧЕНИ НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ МАЛИШАНИМА


Представници општине Ириг, Миодраг Бебић, заменик председника општине, и Федор Пушић, директор Агенције за рурални развој Ириг, посетили су у 24.12. општину Лепосавић на северу Косова, где су са представницима ове општине разговарали о могућностима сарадње двеју општина, и пружили подршку Србима који живе на Косову.


20171224_130528.jpg

Заједно са Тихомиром Стојаковићем, послаником у Скупштини АП Војводине и повереником Српске напредне странке за општину Ириг, они су обишли малишане у селу Каменица и уручили им новогодишње пакетиће које су за њих спремили чланови СНС.


''Фасциниран сам храброшћу ових људи који живе у селу које је са три стране окружено Албанским селима и који се свакодневно срећу са проблемима који су за нас, који живимо у Србији, просто невероватни.Оно што ме је највише обрадовало јесте истрајност и жеља малишана да остану на Косову и поред свих препрека и проблема са којима се од најранијег детињства суочавају'' - истакао је заменик председника општине Ириг, Миодраг Бебић.


Колико су се старији житељи Лепосавића и Каменице обрадовали подршци која је стигла из општине Ириг, толико су се малишани обрадовали пакетићима које су за њих припремили чланови Српске напредне странке:


''Осмеси које смо видели на лицима малишана немају цену, и вреде много много више од  пакетића којима смо их данас обрадовали. Дошли смо да поручимо и њима и свим Србима са Косова да нису сами и да нису заборављени. Ово сигурно неће бити последњи пут да помажемо нашој деци на Косову и ускоро ћемо организовати нове акције са жељом да им детињство учинимо лепшим'' - каже повереник СНС за општину Ириг и покрајински поланик, Тихомир Стојаковић.


Да је ово био један незабораван дан, пун емоција, истиче и директор АРРИ, Федор Пушић:


''Почаствован сам што сам данас био актер једне овако лепе акције, Још једном се потврдило да наше мало некоме може да значи пуно, а са радошћу ћу се одазвати свакој наредној акцији која има за циљ помоћ нашим малишанима са Косова, као и свакој другој хуманитарној акцији.''


Представници општине Ириг и општинског одбора СНС, најављују још неколико хуманитарних акција у наредним месецима.


Такође, позивају представнике свих других организација, удружења и политичких странака да кад су у питању овакве акције забораве на политичка неслагања и размирице, и да заједно делују како би помоћ стигла до оних којима је најпотребнија.