20.02.2018

Дневник у Иригу: Општина која постаје велико градилиште


ИРИГ: Буџет Општине Ириг за ову годину износи 715 милиона динара, усвојен је још почетком децембра прошле, тако да су Ирижани спремно ушли с новим пројектима и плановима у 2018. годину. Буџет је за више од 150 милиона динара виши него прошлогодишњи, а имајући у виду да су подстицаји од Покрајинске владе износили близу 500 милиона динара, Општина је имала чак четири ребаланса буџета због добијених средстава.


3-irig.JPG

Председник Општине Ириг Стеван Казимировић каже за „Дневник“ да се нада да ће и ова година бити подједнако успешна када су пројекти у питању, а аплицирали су на многе конкурсе.

Прошле године наш буџет је износио 540 милиона динара, да би на крају године подстицајима стигли до милијарду и 17 милиона динара, што је скоро дупло више, истиче Казимировић и додаје да већ у фебруару имају први ребаланс ове године и општинску касу повећавају за око 30 милиона динара. У питању су новци добијени од Покрајине још у децембру прошле године, али пошто је буџет већ био усвојен, та средства су морала ући у овогодишњи буџет.

Казимировић истиче да ако се „по јутру дан познаје“, они иду стопама прошле године, а председник Покрајинске владе Игор Мировић је током овонедељне посете Иригу обећао да ће Ириг и ове године имати годину улагања и инвестиција.

Председник Општине Ириг кажу да су они по броју остварених пројеката међу првима, не само у Војводини, већ и у Србији, јер су тако увидели своју велику шансу за развој.

Нама је прошле године одобрено 39 пројеката, и не само од Покрајине, већ и од министарстава, Управе за капитална улагања, Канцеларије за јавна улагања РС и чак су нас звали из Београда да нам кажу да смо први у Србији по броју добијених пројеката, каже Казимировић и додаје да имају млад тим који ради на изради пројеката и да конкуришу на пројекте из свих области- културе, туризма, пољопривреде, образовања, и грађевинарства.

 Цео текст прочитајте овде

 

Преузето са www.dnevnik.rs