10.02.2018

Почела реконструкцију и санација зграде дечијег вртића ''Вила'' у Врднику


У Врднику је ових дана отпочела реконструкција и санација зграде дечијег вртића, а 12,6 милиона динара колика је вредност пројекта Општини Ириг је обезбедила Влада АП Војводине.


DSCN8232_resize.JPG

''У овај објекат се није улагало скоро 30 година и током зиме смо имали честе притужбе родитеља да је деци и поред централног грејања хладно у просторијама у којима бораве. Тада смо обећали хитно решавање проблема а као одговорна општинска власт испуњавамо обећање дато деци и родитељима, као и запосленима у овој установи. Одмах смо прионули на израду квалитетног и стручног пројекта, на основу ког смо на конкурсу за доделу средстава од стране Управе за капитална улагања Владе АП Војводине добили овај немали износ за реконструкцију зграде вртића. Поред замене штетних салонит плоча које садрже азбест, радиће се и замена столарије новом, шестокоморном ПВЦ столаријом. Поред енергетског, заменом плоча, прозора и врата решавамо и проблем здравља и безбедности деце, што нам је приоритет. Такође, радиће се и термоизолација фасаде и плафона што ће спречити губитак топлоте па ће деца уз изузетно квалитетно и стручно особље имати идеалне услове за боравак у врдничком вртићу'' - каже заменик председника Општине Ириг Миодраг Бебић.

Овај износ представља највеће улагање у објекте школе и вртића у Врднику у последњих неколико деценија?

''Управо тако, ово је највеће улагање у предшколско и школско образовање у Врднику у последњих 30 година и лично сам веома поносан што сам баш ја потписао уговор о додели средстава. Реализацијом овог пројекта решавамо проблем вртића, а одобрена су и средства за санацију и реконструкција објекта школе ''Милица Стојадиновић Српкиња'', којој је све ово што радимо на згради вртића, такође неопходно. Сигуран сам да ћемо у најскоријем року решити и тај проблем, и успети да обезбедимо ученицима и наставном особљу врдничке школе много боље услове за рад.''

Бебић истиче добру сарадњу коју општинска власт има са Владом АП Војводине и Управом за капитална улагања:

''Људи који воде Покрајину су препознали наш добар рад и жељу да све сегменте живота у Врднику и Општини Ириг подигнемо на много квалитетнији ниво него што је то било раније. Реализовани су бројни пројекти везани за школство, туризам, инфраструктуру, културу, спорт, а очекујемо да се тај тренд улагања Владе АП Војводине у нашу општину настави. Овом приликом се захваљујем Влади АП Војводине и Управи за капитална улагања, а грађанима обећавам још много квалитетних пројеката који ће живот и рад у свим местима наше општине учинити лепшим и лакшим.''

Подсећамо да су по другом конкурсу одобрена и средства за реконструкцију машинских инсталација у вртићу у Врднику (замена котлова) у износу од 3.927.008,00 динара. Општина Ириг суфинансира реализацију пројекта са 1.963.732,00 динара, тако да је укупна вредност пројекта 5.890.740,00 динара.

Текст и фотографије: Драган Аметовић


DSCN8245_resize.JPG

DSCN8244_resize.JPG

DSCN8241_resize.JPG

DSCN8236_resize.JPG

DSCN8233_resize.JPG

DSCN8226_resize.JPG

DSCN6644.JPG