28.02.2018

ТРИЈУМФАЛАН НАСТУП ИРИЖАНКИ И ВРДНИЧАНКИ НА ПРВЕНСТВУ ВОЈВОДИНЕ У ДИЗАЊУ ТЕГОВА


На Првенству Војводине за такмичарке и такмичаре до 17 година одржаном овог викенда у Сомбору, свој први овогодишњи наступ имале су чланице Клуба за дизање тегова "8. Март" из Ирига.


sombor.jpg

Учествовало је 10 такмичарки иришког клуба, 9 у званичној конкуренцији и једна ван конкуренције.

У категорији до 44 кг наступиле су Драгана Марковић и Радмила Загорац. Драгана је са подигнутих 47 кг заузела 2. место, док је Радмила тријумфовала са 123 кг, што је за само 2 кг мање од неопходних 125 кг колика је норма за учешће на Првенству Европе у јулу месецу ове године.

У категорији до 48 кг наступила је Ленка Бурсаћ и тријумфовала је са подигнутих 45 кг. 

У категорији до 53 кг наступила је Сања Њењић и са подигнутих 58 кг заузела је прво место. 

У категорији до 58 кг наступила је Валентина Радојчић и победила са подигнутих 67 кг. 

У категорији до 69кг наступиле су Исидора Богдановић, Жули-Одре Марковић и Соња Бјелић. Тријумфовала је Исидора са 105 кг, Жули-Одре је била друга са подигнутих 60 кг, а свој наступ ван категорије Соња је завршила са подигнутих 125 кг.

У категорији до 75 кг наступила је Марија Ивковић и победила са подигнутих 90 кг. 

У категорији +75 кг свој први наступ и тријумф имала је Анђела Врховац,са подигнутих 60 кг

Овог викенда наступали су и чланови Атлетског клуба ''Соко'' из Врдника, и то на дворанском Првенству Србије у категорији млађих јуниора-ки. 

Наступили су Марија Ивковић која је заузела 7. место у бацању кугле , и Стефан Зубовић који је заузео 10. место у скоку у даљ . 

С обзиром да су од конкуренције млађи 2-3 године њихов наступ се може сматрати задовољавајућим и гарантује, уз даљи вредан рад, нове медаље у јуниорској конкуренцији 

Честитамо свим девојкама на одличном наступу и освојеним медаљама и желимо им даљи напредак у резултату, а Радмили што скорије испуњење норме за европско првенство како би јој остало што више времена да се на миру припреми за исто.

Срећно девојке!