05.03.2018

ОДРЖАНИ 17. ''ДАНИ ВИНА У РИВИЦИ''


Мештани Ривице још једном су показали како слога, тимски рад и добра организација могу за резултат имати манифестацију која је својим квалитетом и значајем одавно прерасла локалне и регионалне оквире.


28468708_1823803880984783_5136120175883176676_n.jpg

Љубитељи врхунских вина и специјалитета сремачке кухиње похрлили су овог викенда пут Ривице а домаћини су им као и свих ранијих година омогућили добар провод и ужитак за сва чула.

Одлична организација, врхунски производи, едукације за произвођаче али и тамбураши који су додатно загрејали неколико хиљада гостију, чине да овогодишњи  ''Дани вина'' буду бољи од свих претходних.


''Следећи ће бити још бољи, растемо и развијамо се из године у годину'', углас узвикују видно уморни али презадовољни Сава Одровачки и Горан Ерор, чланови организационог одбора.


Треба истаћи да су овогодишњи добитници повеља Почасни грађанин Ривице Душан Бајатовић, др Миодраг Копривица, Милинко Цицмил, и председник општине Ириг Стеван Казимировић.

Потпредседнику  Покрајинске владе и покрајинском секретару за привреду и туризам Ивану Ђоковићу,  уручено је признање за изузетан допринос и помоћ у погледу организације манифестације. Он је истакао да за изузетну инфраструктуру овог малог места, заслужним сматра управо његове становнике.

''Управо су таква, модерна села, туристички адути Војводине на европској мапи. Ово је, поред Ирига, Врдника, Фрушкогорског виноградарског региона, велико богатство. Овде је заступљена култура вина и виноградарства која датира још из доба римских императора. То је оно на чему тежимо да изградимо туризам Војводине у наредном периоду", рекао је Ђоковић. 


За врхунску организацију манифестације заслужни су општина Ириг, МЗ Ривица, Туристичка организација и Агенција за рурални развој општине Ириг, и Завичајно друштво ''Фрушкогорје'' из Ривице, чији су чланови поднели највећи терет да би ''Дани вина у Ривици'' прошли овако успешно и у одличној атмосфери.

 

Текст: Драган Аметовић


Фото: Драган Аметовић, ФБ Горан Ерор

 

ОДРЖАНИ 17. ''ДАНИ ВИНА У РИВИЦИ''