14.06.2018

ОТВАРАЊЕ  РЕНОВИРАНЕ  АМБУЛАНТЕ У КРУШЕДОЛУ


Дана 14.06.2018.године свечано је пуштена у рад реновирана амбуланта у Крушедолу у присуству високих званичника локалне самоуправе као и представника Дома здравља „Ириг“.


logo.jpg

Том приликом спец др мед Сандра Савић Ђукић, Начелник Службе за здравствену заштиту одраслих Дома здравља „Ириг“ изјавила је:

„У име Дома здравља „Ириг“ могу да истакнем да смо веома задовољни што је послед дугог низа година извршено реновирање амбуланте у Крушедолу. Радови су као што се може и видети изведени у складу са свим стандардима при чему је урађена комплетна реконструкција објекта од изолације, електро и водоводних инсталација па до свих молерских радова и нове столарије.

Оно што је за нас као здравствену установу веома значајно јесте да је реновирање амбуланте извршено у складу са захтевима Агенције  за акредитацију здравствених установа с обзиром да је Дом здравља „Ириг“ акредитована здравствена установа почев од децембра 2016.године.

У оквиру амбуланте се налазе лекарска ординација, картотека, соба за интервенције, изолација, тоалети за особље и пацијенте, магацин и просторија за инфективни отпад.

Такође јако је битно што је прилаз амбуланти прилагођен најстаријим лицима, мајкама са децом као и особама са инвалидитетом. Свакако да ће пуштањем у рад реновиране амбуланте житељима Крушедола бити омогућено квалитетније остваривање права примарне здравствене заштите.

Доктор и медицинска сестра радиће два пута недељно, уторком и четвртком од 10,оо-12,оо часова.

У име Дома здравља „Ириг“ као и корисника наших услуга, захвалила бих се Канцеларији за управљање јавним улагањима која је у сарадњи са локалном самоуправом са председником Стеваном Казимировићем на челу, омогућила реновирање ове сеоске амбуланте. То је доказ да је локална самоуправа увидела проблеме у  здравственом систему и помогла нам бројним пројектима на које су аплицирали за потребе Дома здравља „Ириг“, чиме су нам и омогућили побољшање квалитета рада јер нам је приоритетни циљ да се у што већој мери приближимо корисницима наших услуга и будемо што доступнији грађанима у свим срединама општине Ириг.

Да се вреднују напори на побољшању квалитета рада види се и по томе што смо, као што можете и видети, претходне недеље од Покрајинске владе добили ново санитетско возило које ће нам искључиво користити за ургента стања имајући у виду да поседује сву неопходну медицинску опрему од сета за кисеоник, кардиолошке столице, ЕКГ-а и дефибрилатора.

Овом приликом одржавамо и Базар здравља чиме ћемо омогућити житељима Крушедола да провере своје тренутно здравствено стање и добију неопходне савете лекара.“