11.06.2018

ОТВОРЕНА ШКОЛА ЗА ТРУДНИЦЕ У ДОМУ ЗДРАВЉА „ИРИГ“


При Дому здравља „Ириг“ почела је са радом школа за труднице и родитељства која је званично отворена 25. маја 2018.године у присуству Гојка Тркуље из Кабинета министра за демографију и популациону политику и Стевана Казимировића председника Општине Ириг.


111.jpg

Средства за уређење и опремање просторије као и за набавку пратећег штампаног материјала обезбеђена су од стране Кабинета министра за демографију и популациону политику уз учешће средстава Општине Ириг као оснивача Дома здравља „Ириг“ а по основу пријаве на Јавни конкурс за суфинансирање мера популационе политике за 2017.годину.

Отварање ове школе је изузетно значајно с обзиром да ће у овој школи будући родитељи моћи да се информишу о свим питањима која их интересују, али по савете могу доћи и млади родитељи. Истраживања показују да се жене лакше опредељују за други порођај, уколико са првим нису имале проблема или имају позитивна искуства.

Школа се и отвара управо да би се првенствено будућим мајкама омогућила психичка и физичка припрема за порођај јер да би се дете подигло нису довољни само родитељи него цела заједница и управо из тог разлога настала је и иницијатива за овај пројекат.

Школа ће организовати серију предавања о трудноћи, дојењу, самом порођају и првим данима код куће а другу целину чини психичка припрема труднице за порођај како би свака трудница на порођај ишла растерећена.

Школу за труднице водиће гинеколошко акушерска сестра Весна Мићић.

Заинтересовани се могу јавити на телефон централе Дома здравља „Ириг“ сваког радног дана од 07,оо – 15,оо часова ради остављања својих података након чега ће бити контактирани ради договарања термина за долазак.

Централа Дома здравља „Ириг“  022/2462-030