04.06.2018

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић посетио је иршку општину


Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство  мр Вук Радојевић са сарадницима посетио је иршку општину 1. јуна и са функционерима  локалне самоуправе разговарао о пројектима досадашњој сарадњи али и будућим приоритетима иришке општине у овој области.


zaga5.JPG

Вук Радојевић је најавио  ребаланс покрајинског буџета у којем ће бити више средстава за пројекте у области градње водоводне и канализационе мреже, а управо један од приоритетних проблема за решавање у иришкој општини је водоснабдевање.

Стеван Казимировић је истакао да имају добру сарадњу са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, будући да је општина везана за пољопривреду – постоји доста воћњака и винограда и сви конкурси које расписује овај секретаријат битни су иришкој општини. Подсетио је да је у протекле непуне две године од Покрајинског секретаријата за пољопривреду добијено око 80 милиона динара – пола је учешће иришке општине пола Секретаријата.

-Нама је битно и водоснабдевање, у претходном конкурсу добили смо средства за два пројекта – црпна станица у Борковцу од које се снабдевају Ириг и Врдник водом и за бунар у Нерадину, а за  нова средства из ребаланса ми ћемо конкурисати јер је нама водоснабдевање најважније - рекао је Стеван Казимировић.

Вук Радојевић је подсетио да је, од половине 2016. године када је формирана Покрајинска влада,  била изузетно успешна сарадња са иришком општином. Лане је успешно реализовано и уређење атарских путева и отресишта а овај посао се  наставља и укупна вредност инвестиција по том основу је око 50 милиона динара.

Ириг је карактеристичан са интензивном пољопривредном производњом и за субвенције овдашњим пољопривредницима определили смо до сада  62 милиона динара – највише финансијских средстава - око 35 милиона - је усмерено ка набавци опреме и елемента за заштиту од елементарних непогода –рекао је покрајински секретар.

После разговора у згради Општине, уприличена је и посета стакленику Гроу расад где је госте дочекао директор др Анђелко Мишковић.

Покрајински секретар Вук Радојевић са сарадницима је обишао  и атарски пут према Нерадину, а потом салаш „Плантажа воћа Панић“.

 

С. Џ.


zaga2.JPG

zaga.JPG