10.08.2018

Поново ради лабораторија у ДЗ "Ириг"


Од 9. августа у лабораторији Дома здравља „Ириг“ поново су могуће биохемијске анализе крви.


Novi_aparat_za_analize_krvi.JPG

Дотрајали апарат за биохемијске анализе крви који је поседовао Дом здравља инсталиран је пре десет година, а овлашћени сервисер је најавио прошле године да више нема могућности за даље поправке. Када је дошло до његовог квара у јулу ове године, становници иришке општине су били приморани да овај тип анализа врше у румском Дому здравља или приватно, и тако губе време и новац. Др Биљана Милошевић, директорка иришког Дома здравља, брзо је реаговала и обратила се за помоћ локалној самоуправи. Општина Ириг је у кратком року решила овај проблем обезбедивши комплетна средства у износу од 1,2 милиона динара за куповину новог апарата.

Ми у просеку дневно имамо 30 до 40 пацијената, а нови апарат је веома квалитетан и имамо потребну сервисну подршку. Раније, са старим апаратом, дешавали су нам се застоји у раду лабораторије. Сада смо комплетно опремљени за оно што је нама потребно, а можда бисмо могли у будућности да повећамо број анализа - каже Иван Опачић, медицински биохемичар из ДЗ „Ириг“.
Он додаје да је у Врднику набављен и информациони систем путем којег ће резултати анализе бити електронски послати истог дана у поподневним сатима, тако да њихови пацијенти више не морају долазити по њих у Ириг.


Fotografija_DZ_Irig.JPG