16.10.2018

Завршена 14. „Гушчијада“


У суботу 13. октобра 2018. године одржана је 14. по реду „Гушчијада“ у Шатринцима.


IMG_4329.jpg

Почетак манифестације обележен је дефилеом маскиране дечице из ДУ “Дечија радост”, подручна одељења из Шатринаца, Крушедола и Нерадина, а потом су присутне поздравили представници локалне самоуправе: председник Месне заједнице Шатринци, Јаника Такач, и заменик председника Општине Ириг, Миодраг Бебић. Да су овакви догађаји драгоцени за рурални развој Општине Ириг, нагласио је заменик председника Општине и додао да се у блиској будућности планира изградња новог туристичког комплекса у Шатринцима како би се обогатила туристичка понуда овог села, али и општине Ириг.

Културно-уметнички програм увек је заступљен на оваквим манифестацијама у нашој општини, тако да су гости имали прилику да уживају у наступу КУД „Змај” из Ирига, мађарских певачких друштава из Марадика, Добродола и Шатринаца, затим, у представама које су заједно припремили са својим учитељицама и васпитачицом ОШ „Доситеј Обрадовић” из Ирига, подручно одељење Шатринци и ДУ „Дечија радост”, подручно одељење Шатринци.

„Гушчијада“ је до ове године била последња у низу јесењих манифестација на територији општине Ириг, међутим, 15. новембра, по први пут у Иригу, одржаће се „Мачков дан младог португизера“ чији је главни организатор Винарија „Мачков подрум“, а у сарадњи са Агенцијом за рурални развој Општине Ириг, Туристичком организацијом Општине Ириг и Општине Ириг. Више детаља биће ускоро познато.

14. „ГУШЧИЈАДA“ У ШАТРИНЦИМА