22.03.2019

Мировић обишао радове на Гребенском путу


Председник Покрајинске владе, Игор Мировић, заједно са председницима општина Ириг, Стеваном Казимировићем, Инђије, Владимиром Гаком, представницима Општине Сремски Карловци и директором Управе за капитална улагања Недељком Ковачевићем, обишао је данас радове на реконструкцији Гребенског пута, деоница од „Електровојводине“ до Чортановачке петље.


IMG_8238.jpg

Како наводи Мировић, од целог Гребенског пута који је дуг 54 км и коме је потребна обнова, прошле године завршен је потез од Иришког венца до „Електровојводине“, док се потез од „Електровојводине“ до Чортановачке петље приводи полако крају и све то захваљујући средствима покрајинског буџета преко Управе за капитална улагања као и пожртвованости извођача радова.

- Подсећам да смо прошле године урадили део од Иришког венца до „Електровојводине“. Као што видите, ми истрајавамо у намери да извршимо комплетну реконструкцију Гребенског пута. Овај посао трајаће више година, али овај први део који је веома важан на самом је крају. Вредност радова је већа од 300 милиона динара и ја сам веома задовољан начином на који је ово пројектовано, као и реализацијом - саопштава Мировић.

Ова деоница Гребенског пута била је у веома лошем стању. Након санације биће омогућена боља повезаност Инђије, Ирига и Сремских Карловаца, повећана безбедност свих учесника у саобраћају, али и унапређен квалитет живота и туризма на Фрушкој гори.   

- План је да се пројекат обнове овог пута настави чим то дозволе финансијска средства. Општина Ириг заједно са другим општинама већ је обезбедила пројектну документацију, а следећи корак је обнова дела од Иришког венца до Змајевца - рекао је Мировић.