10.05.2019

Одобрена средства за израду пројектно-техничке документације завршетка изградње канализационе мреже у Иригу


Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу одобрио је средства Општини Ириг за израду пројектно-техничке документације завршетка изградње канализационе мреже у насељу Ириг.


Bebic_2.jpg

Канализациона мрежа урађена је у готово читавом насељу Ириг у три фазе током 2005, 2007. и 2009. године. Уградња преосталих 7,5 км цеви планирана је у наредном периоду, а први корак ка реализацији је израда потребне пројектно-техничке документације.  

Завршетком канализационе инфраструктуре у Иригу јачају се капацитети општине, отварају могућности за конкурисање за бесповратна средства за изградњу објекта код националних фондова као и структурних фондова ЕУ, кредитних средстава, али пре свега повећава се животни стандард грађана и стварају се услови за привредни развој и конкурентност региона у погледу даљег привлачења директних инвестиција.

Вредност пројекта израде документације износи милион и по динара, од чега је Секретаријат обезбедио милион динара, а остатак суфинансира Општина Ириг.

Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу је издвојио укупно 17,7 милиона динара за петнаест општина и градова из Војводине по основу Конкурса за суфинансирање пројеката јединица локалних самоуправа стратешког значаја у области регионалног развоја. Општинама и градовима који су испунили конкурсне услове, међу којима је и Општина Ириг, опредељена бесповратна средства служиће за активности на пројектима који ће допринети реализацији пројекта стратешког значаја за локални и регионални развој, изради пројектнo-техничке документације за индустријске зоне и изради студија изводљивости за стратешке пројекте.

Фотографије преузете са: http://www.vojvodina.gov.rs/sr/остале-вести/војвођанским-општинма-177-милиона-за-унапређење-локаланог-и-регионалног-развоја


Bebic.jpg