27.08.2019

Тродневна част вину, винограду и његовом чувару – пудару


Привредно-туристичка манифестација „Пударски дани“ одржаће се ове године у Иригу по 27. пут од 12. до 14. септембра.


Bilbord_Irig_Pudarski_dani.jpg

Док се полако растаје са врелим летњим данима, у Иригу се са узбуђењем ишчекује следеће годишње доба и радује чарима које оно доноси, пре свега берби грожђа и производњи вина. Наиме, традиционално, сваког трећег викенда у септембру у Иригу прослављају се дани који су посвећени овом божанском пићу, винограду и пудару.

И за овај рођендан „Пударских дана“ планиран је богат и жанровски разноврстан музички програм. У четвртак, 12. септембра наступиће тамбурашки састав „Романса“, у петак рок група „Црвена јабука“, док ће последње вечери публику забављати певачица народне музике, Ана Бекута.

Главни организатори манифестације, Друштво Ирижана и Туристичка организација општине Ириг, потврдили су да ће, као и до сада, „Пударске дане“ пратити богат културно-уметнички програм и да ће детаљи бити ускоро познати. Верни пратилац манифестације и ове године је Фрушкогорски сајам вина „Пударев избор“ у склопу ког ће посетиоци моћи да пробају најбоља вина овог краја, али и сиреве, сремачке колаче и бројне домаће производе од воћа и грожђа.