18.09.2019

Иришка Дечија установа потписала Повељу о братимљењу са Предшколском установом из Косовске Митровице 


У суботу 14. септембра Дечија установа „Дечија радост“ из Ирига потписала је Повељу о братимљењу са Предшколском установом „Даница Јарамаз“ из Косовске Митровице. 


IMG_2856.jpeg

Директорица иришке Дечије установе Јелена Видановић захвалила се председнику општине Ириг и члановима Општинске управе Општине Ириг који су подржали идеју и помогли да се сарадња са Предшколском установом из Косовске Митровице подигне на виши ниво и истакла значај ове повеље. 

„Надам се да ћемо у наредном периоду кроз заједничке активности сарађивати, размењивати примере добре праксе и тако унапредити васпитно-образовни рад у нашим установама“ рекла је Видановић. 

Директорица Предшколске установе из Косовске Митровице, Горица Маринковић, поздравила је иницијативу директорке Видановић да се унапреди сарадња између ове две установе и истакла да би волела да се у скорије време организује посета деце из њихове Установе иришкој. 

Да се сарадња између ових општина неће задржати само на пољу образовања и васпитања, рекао је председник општине Ириг Стеван Казимировић и додао да се посета Косовској Митровици очекује у новембру ове године када ће бити више речи о проширењу сарадње.


IMG_2871.jpeg