11.10.2019

Покрајински секретар за спорт и омладину у посети основној школи у Иригу


Покрајински секретар за спорт и омладину, Владимир Батез, посетио је Основну школу „Доситеј Обрадовић“ у Иригу којој су путем конкурса Покрајинског секретаријата за спорт и омладину обезбеђена нова спортска опрема и реквизити за школску салу. 


IMG_0381.jpeg

Батез је у пратњи домаћина директорице Основне школе „Доситеј Обрадовић“ Ириг, Сање Николић, и председника Спортског савеза општине Ириг, Лазара Пилиповића – Белог, обишао школу и посетио час физичког васпитања у реновираној фискултурној сали која је опремљена захваљујући средствима од милион динара добијених прошле године на конкурсу „Покрени се – разведри се“ код Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Покрајински секретар је истакао разлог свог доласка и похвалио школу и локалну самоуправу за изузетан допринос школском спорту. 

- Данас сам имао велико задовољство да посетим ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Иригу, која је аплицирала на конкурсу за опремање спортских објеката код Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Ми смо подржали школу са милион динара од којих су они купили основне реквизите за функционисање часова физичког васпитања. На позив директорке имао сам прилику да обиђем и реновирану школу и да видим децу како у фискултурној сали користе те нове реквизите. Оно што бих желео да кажем је да ова школа и Општина Ириг веома воде рачуна о школском спорту, што је за нас посебно важно, јер је то један од приоритета у стратегији развоја спорта у Аутономној Покрајини Војводини. Ми смо на располагању свим школама, за све оно што је потребно како бисмо заједнички усмерили што већи број деце ка бављењу физичком активношћу – рекао је Батез. 

Владимир Батез је посебно похвалио директорицу школе Сању Николић за ентузијазам и вољу да унапреди услове за извођење часова физичког, док је председника Спортског савеза општине Ириг, Лазара Пилиповића – Белог истакао као једног од најбољих спортских радника у Војводини и шире. 

Секретар је овом приликом и најавио следећи корак који ће предузети када је у питању унапређење бављења спортом на територији наше општине. 

- Ја ћу у најскоријем периоду разговарати и са председником општине да се уради санација спортске инфраструктуре на територији иришке општине. То је нешто што преко овог конкурса радимо широм Војводине и видео сам да у Иригу има простора за реализовање једног таквог пројекта – закључио је Батез. 

Директорица Основне школе „Доситеј Обрадовић“ у Иригу, Сања Николић, изјавила је да је велика част што је неко попут Батеза дошао да обиђе нашу школу у малој средини и захвалила се на одличној сарадњи Покрајинском секретаријату за спорт и омладину који је омогућио опремање дотрајале опреме у фискултурној сали. 

- Јако ми је драго јер имамо изузетну сарадњу са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину у виду пројеката на које конкуришемо и на којима добијамо средства. Секретар увек има разумевања за нас, за све наше проблеме. Опрема коју смо имали у фискултурној сали стара је педесет година, деца заиста нису имала услове да се баве спортом, а наша је брига је пре свега безбедност деце. Опрема коју смо купили од средстава одобрених прошле године код Покрајинског секретаријата за спорт у оквиру пројекта „Покрени се – разведри се“ врло је квалитетна и трајаће сигурно минимално колико и претходна – наводи Николић.

Реновирана фискултурна сала још увек не може да се користи за бављење спортом мимо наставе физичког васпитања, али према речима директорице Николић сагласност се очекује у наредном периоду од оснивача школе, односно државе. Директорица је подсетила и на ранију финансијску помоћ коју је добијала од овог Секретаријата не само за матичну школу, већ и за њена подручна одељења пре две године и додала да без сарадње са Покрајинском владом и Спортским савезом општине Ириг не би могла ништа да учини.  

На крају свог обиласка на кошаркашком терену секретар је поздравио ученике нижих разреда који су у том тренутку имали час физичког васпитања, где су му они уручили мали поклон захвалности.


IMG_0383.jpeg

IMG_0333.jpeg