27.12.2019

Безбедније улице и школе


У претходних недељу дана код виших нивоа власти одобрена су средства Општини Ириг за набавку нових „лежећих полицајаца“, видео-надзора и поправку брзинских дисплеја. 


IMG_4932.jpeg

На конкурсу код Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај добијена су средства у износу од 1,2 милиона динара за финансирање два пројекта за развој саобраћаја и путне инфраструктуре, док учешће Општине износи око 400 хиљада динара. Одобрена средства биће искоришћена за набавку девет „лежећих полицајаца“ у Врднику и Иригу, као и за поправку брзинских дисплеја на уласку у Ириг из правца Руме и Новог Сада. 

  • Успоривачи, односно „лежећи полицајци“ у Иригу ће бити постављени у улицама Карађорђева и Фрушкогорска, а у Врднику у Карађорђевој улици поред Бање Термал и у Железничкој улици у центру Врдника. Ове улице у Иригу несавесни возачи често уз непримерену брзину користе као алтернативу како би избегли гужву на деоници магистралног пута М21 која пролази кроз Ириг, те тако свакодневно угрожавају становништво које станује у тим улицама и све пешаке уопште – рекао је заменик председника Општине Ириг, Миодраг Бебић. 


Са циљем да боравак у школама и улицама буде безбеднији, као и да се сачува имовина, Општина је конкурисала за средства код Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и добила 1,85 милиона динара за постављање видео-надзора у подручно одељење ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Ривици, подручно одељење ОШ „Милица Стојадиновић Српкиња“ у Јаску и на раскрсницу код семафора у центру Ирига.

  • Овим пројектима допринеће се у значајној мери повећању безбедности свих учесника у саобраћају, а посебно оних који су нам свима најбитнији, а то су наши најмлађи – закључио је Бебић.