27.12.2019

Несметан прилаз зградама Општине Ириг и Центра за социјални рад за особе са хендикепом


У уторак 24. децембра у просторијама Српске читаонице одржана је завршна медијска презентација пројекта „Омогућимо приступ особама са инвалидитетом згради Општине и Центру за социјални рад у Иригу“ Удружења параплегичара Срема са седиштем у Руми. 


IMG_4954.jpeg

Вредност овог пројекта чији носилац је Удружење параплегичара Срема је 738.000 динара које је обезбедило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. 

Стеван Луковњак, председник овог Удружења, истакао је овом приликом који је циљ овог пројекта.

Приликом посете ресорног министра Зорана Ђорђевића у априлу ове године, договорено је да се конкурише како би прилагодили објекат Центра за социјални рад и зграду Општинске управе особама са хендикепом. После се наметнуло и питање прилаза између Основне школе у Иригу и Дома културе. Ту су укључени и одређени зидарски радови, бетонирање рампи, тако да смо једним пројектом урадили три битне ствари: прилаз згради Општинске управе, набавку гусеничара за подизање инвалидских колица уз степениште који може по потреби да се користи и на другим местима, Центар за социјални рад је обезбеђен са три рампе врло функционалне и избетониран је прилаз – рекао је Луковњак и истакао да је овим решен огроман проблем особа са хендикепом. 

Луковњак је додао и то да ове рампе неће бити помоћ само особама са хендикепом, већ и мајкама са колицима и болеснима који се теже крећу. 

Помоћ у реализацији пројекта пружили су и Центар за социјални рад општине Ириг, Удружење дистрофичара Срема и Унија жена СНС-а у Иригу, која је била идејни творац.

На ову идеју дошли смо у разговору са министром Ђорђевићем приликом његове посете, а Удружење параплегичара Срема и Центар за социјални рад су је подржали. Ово је само једна од наших активности, а када је у питању пружање подршке особама са хендикепом, ово је само почетак. У наредној години настављамо да помажемо – изјавила је председница Уније жена СНС-а у Иригу, др Љиљана Грујичић Тешић.


IMG_4951.jpeg