info
123

 

21.06.2017

ДУ „ДЕЧИЈА РАДОСТ“ ИРИГ учествовала на манифестација "Позориште у парку"


Манифестација "Позориште у парку", у организацији Удружења уметника и драмских педагога "БАЗААРТ", у сарадњи са Дечијим културним центром Београд, одржана је у суботу, 17. јуна 2017. године у Ташмајданском парку.

20170617_180619.jpg

"Позориште у парку" није обично позориште. То је позориште које је отворено за сву децу, родитеље. Публика активно прати драмску причу и учествује у свакој представи. За овогодишњи програм селектоване су представе из целе Србије: из Зрењанина, Крушевца, Ирига, Пријепоља, Лесковца, Београда.

Међу изабраним представама су представе ДУ "Дечија радост" Ириг "Тврдоглаво слонче" и "Прича о размаженом мишу". ДУ „Дечија радост“ Ириг је једина предшколска установа која је учествовала на манифестацији.

Луткарска група наше установе коју чине деца: Леа Срдановић, Бора Зечевић, Даница Томић, Хана Лалић, Денисија Стојановић, Јована Вукмировић, Јулија Алексић, Елена Ћурчић, Јована Иванић, Марија Љубичић учествовала је у овој манифестацији уз пратњу и подршку родитеља, васпитача Ђорђа Оролицког и Маријане Петровић и директорке Јелене Видановић.

ЗАХВАЉУЈЕМО СЕ РОДИТЕЉИМА НА ПОДРШЦИ!


20170617_180619_1.jpg

20170617_181900(0).jpg


"Још далеке 1757. године велики српски просветитељ Доситеј Обрадовић рекао је да је Ириг прави рај на земљи. Јован Јовановић Змај је на овом месту написао своју прву песму. Чарима Ирига није одолео ни Милош Црњански, а Борислав Михајловић-Михиз га је овековечио у својим стиховима и прози."

"Данас, Ириг је познат као престоница винског Срема. Манифестација под називом "Пударски дани" која се сваког септембра одржава у Иригу је најзначајнији туристички догађај. Сваке године окупи се велики број посетилаца који ће уз пригодан културно-забавни програм уживати у доброј капљици."

Vremenska prognoza
МЕСТА У ОПШТИНИ ИРИГ
Ириг Врдник Јазак Нерадин Ривица Мала Ремета Крушедол Прњавор Крушедол Село Велика Ремета Шатринци Добродол