info
123

 

07.07.2017

ЈП ''Комуналац'' санира улицу ''Бошка Сремца'' у Врднику


Добром пословном политиком, ЈП ''Комуналац'' је успело да у последњих годину и по дана уз редовну исплату текућих зарада, исплати и седам личних доходака које су радницима остала дужна претходна руководства предузећа.

DSCN8484.JPG

Такође, у последњих неколико месеци ''Комуналац'' је свој возни и машински парк обновио новим машинама и алатима што је омогућило и знатно проширење спектра деловања предуећа, а управо то ових дана можемо видети на популарном врдничком ''Галамбошу''.

''Улица Бошка Сремца због великог броја људи који овде имају викендице преко лета постаје изузетно прометна. Такође, велики број власника воћњака пролази овуда са пољопривредном механизацијом и све то захтева много бољи пут него што је овај летњи, који је због своје конфигурације и јаких киша које га спирају био у јако лошем стању. Због свега тога, скинули смо оштећену површину земљаног пута и насули деоницу у дужини од 700 метара гребаним асфалтом. Извршићемо и ваљање пута и сигуран сам да ће грађани овог дела Врдника на чију молбу смо и реаговали, бити задовољни. Куповином нових машина ''Комуналац'' сада може да изводи много сложеније радове него раније, а сигурно је и нашој општини у интересу да плаћа извођење радова јавном предузећу са своје територије што у прошлости често није био случај''- каже генерални директор ЈП ''Комуналац'', Александар Манојловић.

Заједно са њим, радове је обишао и заменик председника Општине Ириг, Миодраг Бебић, који је истакао да је локална самоуправа увек у служби грађана и да ће наставити да решава све инфраструктурне проблеме у свим насељима наше општине.


DSCN8475.JPG

DSCN8480.JPG

DSCN8486.JPG

DSCN8469.JPG


"Још далеке 1757. године велики српски просветитељ Доситеј Обрадовић рекао је да је Ириг прави рај на земљи. Јован Јовановић Змај је на овом месту написао своју прву песму. Чарима Ирига није одолео ни Милош Црњански, а Борислав Михајловић-Михиз га је овековечио у својим стиховима и прози."

"Данас, Ириг је познат као престоница винског Срема. Манифестација под називом "Пударски дани" која се сваког септембра одржава у Иригу је најзначајнији туристички догађај. Сваке године окупи се велики број посетилаца који ће уз пригодан културно-забавни програм уживати у доброј капљици."

Vremenska prognoza
МЕСТА У ОПШТИНИ ИРИГ
Ириг Врдник Јазак Нерадин Ривица Мала Ремета Крушедол Прњавор Крушедол Село Велика Ремета Шатринци Добродол