info
123

 

26.09.2017

РАДМИЛА ЗАГОРАЦ НОВА РЕКОРДЕРКА СРБИЈЕ У ДИЗАЊУ ТЕГОВА


Прошлог викенда у Сарајеву су одржана два међународна такмичења у дизању тегова из Календара IWF: ''Open Bosnia'' и ''River Sava Cup''.

IMG_20170916_113439.jpg

На овим еминентним такмичењима учествовали су спортисти из Србије, Грчке, Словеније, Турске и Босне и Херцеговине, а на такмичењу за дизачице јуниорског узраста за репрезентацију Србије наступила је чланица КДТ ''8.Март Ириг'' из Ирига, Радмила Загорац.

Свој изванредан наступ и тријумф она је зачинила и постављањем нових рекорда Србије за узраст до 17 и 20 година у категорији 48 кг и они сада износе за дисциплину Трзај 50 кг, Избачај 63 кг и Тотал 113 кг.

Са овим резултатима, и планираним напретком Радмила је себе сврстала у потенцијалне кандидате за наступ на Првенству Европе за узраст до 17 година, које се одржава у мају 2018. године.

Честитамо Радмили и желимо јој да испуни норму и наступи следеће године на овом великом такмичењу, и као и до сада достојно представи свој клуб, општину Ириг и државу Србију за коју наступа."Још далеке 1757. године велики српски просветитељ Доситеј Обрадовић рекао је да је Ириг прави рај на земљи. Јован Јовановић Змај је на овом месту написао своју прву песму. Чарима Ирига није одолео ни Милош Црњански, а Борислав Михајловић-Михиз га је овековечио у својим стиховима и прози."

"Данас, Ириг је познат као престоница винског Срема. Манифестација под називом "Пударски дани" која се сваког септембра одржава у Иригу је најзначајнији туристички догађај. Сваке године окупи се велики број посетилаца који ће уз пригодан културно-забавни програм уживати у доброј капљици."

Vremenska prognoza
МЕСТА У ОПШТИНИ ИРИГ
Ириг Врдник Јазак Нерадин Ривица Мала Ремета Крушедол Прњавор Крушедол Село Велика Ремета Шатринци Добродол