info
123

 

24.11.2015

ОПШТИНСКО ВЕЋЕ: Усвојена одлука о стипендирању мастер студената


Данас је у Иригу одржана 71. седница Општинског већа Општине Ириг. На дневном реду било је укупно 14. тачака, а одборници су једногласно усвојили све тачке дневног реда.

12299565_10207904850723191_48218802_o.jpg

На данашњој седници Општинског већа усвојена је и одлука о додели годишњих награда за најбоље студенте у Општини Ириг. На основу расписаног конкурса за доделу годишњих награда за десет најбољих студената који студирају на државним факултетима на буџету и који су на мастер студијама, пријавило се укупно шест студената. Четири студента који испуњавају све услове конкурса биће награђени стипендијом у износу од 20.000 динара, а на данашњој седници је донета одлука да се и преостала два студента награде истом сумом, али посебном одлуком.

–Ове године смо променили одлуку, тако да смо одлучили да награде добију студенти који су на мастер студијама, да бисмо их на тај начин мотивисали да после завршених академских студија наставе са даљим образовањем, рекла је Маринела Гргић, виша сарадница за ученички и студентски стандард Општине Ириг."Још далеке 1757. године велики српски просветитељ Доситеј Обрадовић рекао је да је Ириг прави рај на земљи. Јован Јовановић Змај је на овом месту написао своју прву песму. Чарима Ирига није одолео ни Милош Црњански, а Борислав Михајловић-Михиз га је овековечио у својим стиховима и прози."

"Данас, Ириг је познат као престоница винског Срема. Манифестација под називом "Пударски дани" која се сваког септембра одржава у Иригу је најзначајнији туристички догађај. Сваке године окупи се велики број посетилаца који ће уз пригодан културно-забавни програм уживати у доброј капљици."

Vremenska prognoza
МЕСТА У ОПШТИНИ ИРИГ
Ириг Врдник Јазак Нерадин Ривица Мала Ремета Крушедол Прњавор Крушедол Село Велика Ремета Шатринци Добродол