info
123

 

24.11.2015

ОПШТИНСКО ВЕЋЕ: Усвојена тачка о изменама и допунама одлуке о грађевинском земљишту


На данашњој седници Општинског већа Општине Ириг усвојена је и тачка дневног реда о разматрању и утврђивању предлога одлуке о измени и допуни одлуке о грађевинском земљишту.

12299565_10207904850723191_48218802_o.jpg

Законом о пољопривредном земљишту прописано је да се пољопривредно земљиште које је у складу са последњим законом одређено као грађевинско земљиште, користи за пољопривредну производњу.

–Имајући у виду чињеницу да на територији Општине Ириг постоји пољопривредно земљиште које је планским документом претворено у грађевинско, а није приведено планираној намени, било је потребно изменити и допунити одлуку о грађевинском земљишту, како би се предметно земљиште могло издавати у закуп и користити за пољопривредну производњу до привођења грађевинског земљишта планираној намени, рекла је Јелена Илић, радница у служби за скупштинске послове.

У децембру ће бити донета одлука о расписивању огласа за ово пољопривредно земљиште."Још далеке 1757. године велики српски просветитељ Доситеј Обрадовић рекао је да је Ириг прави рај на земљи. Јован Јовановић Змај је на овом месту написао своју прву песму. Чарима Ирига није одолео ни Милош Црњански, а Борислав Михајловић-Михиз га је овековечио у својим стиховима и прози."

"Данас, Ириг је познат као престоница винског Срема. Манифестација под називом "Пударски дани" која се сваког септембра одржава у Иригу је најзначајнији туристички догађај. Сваке године окупи се велики број посетилаца који ће уз пригодан културно-забавни програм уживати у доброј капљици."

Vremenska prognoza
МЕСТА У ОПШТИНИ ИРИГ
Ириг Врдник Јазак Нерадин Ривица Мала Ремета Крушедол Прњавор Крушедол Село Велика Ремета Шатринци Добродол