info
123

 

21.12.2016

„Караван омладинског предузетништва – Привредни форум младих 2016“


Данас је у Иригу, у великој сали Српске читаонице, одржан „Караван омладинског предузетништва – Привредни форум младих 2016“.

DSCN3347a.JPG

Ову панел трибину организују Привредна комора Србије и Привредни форум младих, уз подршку Министарства привреде Републике Србије и Развојне агенције Србије, а у сарадњи са Општином Ириг.

„Караван омладинског предузетништва“ у оквиру „Године предузетништва“ обилази целу Србију, а до сада је директно или индиректно узело учешће више од 3000 младих потенцијалних предузетника.

Највећи број заинтересованих дошао је на трибину из Средње стручне школе ''Борислав Михајловић Михиз''. Ученици су желели да сазнају шта их све чека уколико се одлуче да развију сопствени бизнис, било да је то отварање ресторана, или можда производња вина, колача, домаћих природних производа...

Поред представника Привредне коморе Србије и Привредног форума младих, учесницима су се обратили и млади предузетници са територије Општине Ириг који су кроз своје примере објаснили младима какве их препреке али и бенефити очекују ако се одлуче да крену путем развоја сопственог бизниса.

Домаћин и иницијатор ''Каравана омладинског предузетништва'' био је Владимир Вуканац, члан Општинског већа задужен за предузетништво.

''Циљ Каравана је да се млади из наше средине упознају са могућностима и изазовима оснивања и успешног вођења сопственог посла, да се подстакне развој предузетничке свести и начина размишљања, што ће као крајњи резултат имати отварање нових радних места, смањење незапослености младих и јачање привреде. Сигуран сам да смо пробудили предузетнички дух у бар неколико младих људи који су данас били овде, јер ће то за нашу општину значити отварање неколико нових фирми у блиској будућности, које ће запослити десет или двадесет младих људи.'' – истакао је Вуканац.

Текст и фотографије: Драган Аметовић


DSCN3333.JPG

DSCN3303.JPG

DSCN3325a.JPG

DSCN3316_1.JPG

DSCN3315.JPG

DSCN3345a.JPG

DSCN3340.JPG


"Још далеке 1757. године велики српски просветитељ Доситеј Обрадовић рекао је да је Ириг прави рај на земљи. Јован Јовановић Змај је на овом месту написао своју прву песму. Чарима Ирига није одолео ни Милош Црњански, а Борислав Михајловић-Михиз га је овековечио у својим стиховима и прози."

"Данас, Ириг је познат као престоница винског Срема. Манифестација под називом "Пударски дани" која се сваког септембра одржава у Иригу је најзначајнији туристички догађај. Сваке године окупи се велики број посетилаца који ће уз пригодан културно-забавни програм уживати у доброј капљици."

Vremenska prognoza
МЕСТА У ОПШТИНИ ИРИГ
Ириг Врдник Јазак Нерадин Ривица Мала Ремета Крушедол Прњавор Крушедол Село Велика Ремета Шатринци Добродол