info
123

 

21.02.2017

Срем поново заједно на Сајму туризма у Београду


Под слоганом „Уживајте на време“ од 23. до 26. фебруара у Београду ће се одржати 39. Међународни сајам туризма, највећа туристичка манифестација у земљи и југоисточној Европи. У шест хала београдског сајма ове године представиће се око 1.100 излагача из 56 земаља, а земља партнер овог пута је Црна Гора.

0000.jpg

Трећу годину за редом, на београдском сајму туризма заједнички ће наступити туристичке организације општина и градова Срема, обједињујући понуду Срема као јединствене туристичке дестинације. Под слоганом „Диван је кићени Срем“ наступиће општине Инђија, Ириг, Пећинци, Рума, Сремски Карловци, Стара Пазова, Шид и град Сремска Митровица.

Срем ће се представити у хали 4, у оквиру простора Туристичке организације Војводине, на штанду величине око 100м². Концепт штанда и његово овогодишње другачије уређење дочараће све оно што симболизује специфичност и разноликост овог интересантног региона.

Посетиоци штанда моћи ће да упознају обједињене туристичке вредности Срема путем заједничког промотивног материјала - туристичка мапа Срема и флајери подељени у пет различитих тема. Поред тога, за представнике медија, а нарочито за туристичке агенције, припремљени су посебни пакети у којима су издвојене понуде излета и угоститељских објеката сваке општине, као најзначајнији елементи од којих свако може лако да „Направи своју руту кроз Срем“.

За посетиоце штанда припремљена је и наградна игра на којој ће свакога дана бити извлачене бројне награде. Викенд за две особе, ноћење, ручак/вечера, спа и wелнесс услуге, улазнице за разне локалитете, вожње бродићима и слично само су део онога што посетиоци штанда могу да освоје. Угоститељски објекти за пружање услуга смештаја и хране, разна удружења и туристичке организације свих осам општина које заједнички наступају, биће дародавци ових интересантних награда. Све то употпуниће богат програм дешавања и карактеристична гастрономска понуда.

Позивамо Вас да посетите наш штанд и „окусите Срем“."Још далеке 1757. године велики српски просветитељ Доситеј Обрадовић рекао је да је Ириг прави рај на земљи. Јован Јовановић Змај је на овом месту написао своју прву песму. Чарима Ирига није одолео ни Милош Црњански, а Борислав Михајловић-Михиз га је овековечио у својим стиховима и прози."

"Данас, Ириг је познат као престоница винског Срема. Манифестација под називом "Пударски дани" која се сваког септембра одржава у Иригу је најзначајнији туристички догађај. Сваке године окупи се велики број посетилаца који ће уз пригодан културно-забавни програм уживати у доброј капљици."

Vremenska prognoza
МЕСТА У ОПШТИНИ ИРИГ
Ириг Врдник Јазак Нерадин Ривица Мала Ремета Крушедол Прњавор Крушедол Село Велика Ремета Шатринци Добродол