22.03.2017

Министар просвете, науке и технолошког развоја у радној посети Општини Ириг


Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије, боравио је данас у радној посети нашој општини.

DSCN8942.JPG

Министра и његов тим угостили су председник општине Стеван Казимировић, његов заменик Миодраг Бебић, председник СО Владислав Илкић, заменик председника СО Томислав Станојчев, начелница ОУ Оливера Филиповић, директорица ССШ ''Борислав Михајловић Михиз'' Исидора Бирињи и посланик у Скупштини АП Војводине Тихомир Стојаковић.

''Општина Ириг је препознала своје правце развоја у туризму и винарству и у складу са тим одлично усмерила развој школства ка овим областима. Средња стручна школа ''Борислав Михајловић Михиз'' је одличан пример како млади могу брзо до посла када се ускладе потребе локалне привреде за стручним кадровима и када се за највише тражена занимања деца школују у локалним средњим школама. Значај ове школе, а посебно смерова виноградар-винар и кулинар, је много шири и превазилази регион Срема, а овде ћемо имати прилику да на најбољи начин сагледамо важност увођења дуалног образовања. Морамо наћи начин да у оквиру министарства просвете, али и других министарстава, секретаријата, Европских фондова, наставимо да развијамо ову школу и Ириг као средњошколски центар овог дела Србије'' – истакао је министар Шарчевић.

Министар је у пратњи домаћина обишао ресторан средње школе, као и две потенцијалне локације на којима се планира изградња нове зграде школе као и дом за смештај ученика који похађају школу а путују сваког дана из многих градова Војводине.

''Значај школе је одавно превазишао тренутне капацитете којима она располаже и зато је неопходно да изградимо дом за смештај најмање 50 ученика, као и нову зграду школе. Имамо две локације у плану, припремамо документацију и очекујемо помоћ Владе Републике Србије, Покрајинских секретаријата, као и Школске управе. Подршку и разумевање министра имамо, надамо се да ћемо успети да заједно реализујемо пројекат који ће од Ирига направити јединствен школски центар на просторима Србије'' – истакао је председник општине, Стеван Казимировић.

Текст и фотографије: Драган Аметовић


DSCN8949.JPG

DSCN8936.JPG

DSCN8930.JPG

DSCN8928.JPG