info
123

 

31.03.2017

Владимир Батез свечано отворио фудбалски стадион у Крушедолу


Прослављени одбојкашки репрезентативац и Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, свечано је данас отворио фудбалски стадион у Крушедолу.

DSCN9605.JPG

Стадион је рађен у неколико фаза, а комплетно је реновиран терен, постављени су рефлектори, заштитне мреже иза голова, ограда око терена, кућице за резервне играче и званична лица.

У последњој фази радова ископан је бунар који је био намењен за наводњавање терена, а који се по свом капацитету и квалитету воде показао као изузетно битан за снабдевање Крушедол Села и Крушедол Прњавора пијаћом водом.

''Драго ми је да смо овим пројектом решили два проблема: први је решен тако што сада имамо место где ће се деца и омладина Крушедола окупљати и бавити се спортом, а други је што смо решили животно питање снабдевања водом овог дела Општине Ириг. Поносан сам што је Покрајински секретаријат за спорт и омладину био финансијер овако доброг и значајног пројекта и истичем одличну сарадњу коју смо у последњих годину дана имали са руководством Општине Ириг'' – истакао је Владимир Батез.

Батез је домаћинима уручио вредан поклон у виду фудбалских лопти које ће користити клубу у наставку такмичења.

Окупљене грађане су поздравили и председник Општине Ириг Стеван Казимировић, извршни секретар Спортског савеза Општине Ириг Лазар Пилиповић Бели, и председник ФК ''Крушедол'' и најзаслужнији за реализацију овог пројекта Станимир Радуловић Гера.

Радове на реновирању и изградњи овог спортског објекта финансирали су Покрајински секретаријат за спорт и омладину Владе АП Војводине и Општина Ириг.

Текст и фотографије: Драган Аметовић


DSCN9611.JPG

DSCN9604.JPG

DSCN9600.JPG

DSCN9594.JPG

DSCN9560.JPG

DSCN9558.JPG

DSCN9546.JPG


"Још далеке 1757. године велики српски просветитељ Доситеј Обрадовић рекао је да је Ириг прави рај на земљи. Јован Јовановић Змај је на овом месту написао своју прву песму. Чарима Ирига није одолео ни Милош Црњански, а Борислав Михајловић-Михиз га је овековечио у својим стиховима и прози."

"Данас, Ириг је познат као престоница винског Срема. Манифестација под називом "Пударски дани" која се сваког септембра одржава у Иригу је најзначајнији туристички догађај. Сваке године окупи се велики број посетилаца који ће уз пригодан културно-забавни програм уживати у доброј капљици."

Vremenska prognoza
МЕСТА У ОПШТИНИ ИРИГ
Ириг Врдник Јазак Нерадин Ривица Мала Ремета Крушедол Прњавор Крушедол Село Велика Ремета Шатринци Добродол