info
123

 

06.04.2017

Представнице Општине Ириг учествовале су на Окружном првенству основних школа Срема у гимнастици


Након 28 година представнице Општине Ириг учествовале су на Окружном првенству основних школа Срема у гимнастици, одржаном 3.априла 2017.године у Соколском дому у Сремској Митровици.

unnamed.jpg

Младе гимнастичарке, предвођене учитељицом и спортским сручњаком ритмичке гимнастике Горданом Фодог и полазницом припремне групе ДУ "Дечија радост" за упис у први разред основне школе - гимнастичарком Соколског гимнастичког друштва "Војводина" у Новом Саду - Дуњом Гергељ, поред учешћа на такмичењу упознале су Град Сремску Митровицу и реку Саву.

Ово је само још један доказ да Општина Ириг, путем свог партнера - Спортског савеза општине Ириг, доследно реализује своју Стратегију развоја спорта и даје приоритет предшколском васпитању, дечијем и школском спорту и олимпијском васпитању.


333.jpg

444.jpg

222.jpg

111.jpg


"Још далеке 1757. године велики српски просветитељ Доситеј Обрадовић рекао је да је Ириг прави рај на земљи. Јован Јовановић Змај је на овом месту написао своју прву песму. Чарима Ирига није одолео ни Милош Црњански, а Борислав Михајловић-Михиз га је овековечио у својим стиховима и прози."

"Данас, Ириг је познат као престоница винског Срема. Манифестација под називом "Пударски дани" која се сваког септембра одржава у Иригу је најзначајнији туристички догађај. Сваке године окупи се велики број посетилаца који ће уз пригодан културно-забавни програм уживати у доброј капљици."

Vremenska prognoza
МЕСТА У ОПШТИНИ ИРИГ
Ириг Врдник Јазак Нерадин Ривица Мала Ремета Крушедол Прњавор Крушедол Село Велика Ремета Шатринци Добродол