info
123

 

12.05.2017

Срем има најбржу јуниорку Србије у атлетици (Видео)


Срем има најбржу јуниорку Србије. То је Ања Ковач из Врдника, чланица АК “Соко” Врдник, која ниже успехе и медаље. Ми смо је посетили на једном од тренинга.

Атлетичарка Ања Ковач из Врдника је свакако неко ко представља Срем на сјајан начин. Она је најбржа јуниорка Србије, репрезентативка. Првакија је Србије на 60м, а са Балканског првенства донела је сребрну медаљу.

Велику подршку на путу њеног успеха јој је пружио тренер, који је са њом радио од самог почетка. Феноменални резултати се тек очекују.

И поред исцрпних тренинга и припрема Ања Ковач, као ученица Средње стручне школе “Борислав Михајловић Михиз”, успешно и редовно завршава све школске обавезе, што је за похвалу.

Да је спорт оно у шта ће се више улагати у будућности и да су поносни на Ањине успехе истакли су и надлежни Општине Ириг.

Труд и упроност најважнији су за постизање фантастичних резултата својим успесима показала нам је Ања Ковач, сто је за сваку похвалу и понос.

Извор: Сремска ТВ - линк"Још далеке 1757. године велики српски просветитељ Доситеј Обрадовић рекао је да је Ириг прави рај на земљи. Јован Јовановић Змај је на овом месту написао своју прву песму. Чарима Ирига није одолео ни Милош Црњански, а Борислав Михајловић-Михиз га је овековечио у својим стиховима и прози."

"Данас, Ириг је познат као престоница винског Срема. Манифестација под називом "Пударски дани" која се сваког септембра одржава у Иригу је најзначајнији туристички догађај. Сваке године окупи се велики број посетилаца који ће уз пригодан културно-забавни програм уживати у доброј капљици."

Vremenska prognoza
МЕСТА У ОПШТИНИ ИРИГ
Ириг Врдник Јазак Нерадин Ривица Мала Ремета Крушедол Прњавор Крушедол Село Велика Ремета Шатринци Добродол