16.05.2017

29.05-04.06.2017. ''МОVE WEEK – НЕДЕЉА ФИЗИЧКЕ АКТИВНОСТИ ЕВРОПЉАНА"


је пројекат ISCA-е (Међународне Асоцијације за спорт и културу) уз подршку Европске Уније, који се реализује од 2012. године, а има за циљ да до 2020. године прикључи додатних 100 милиона људи који желе да се баве физичком активношћу.

Dan_Izazova_2017.jpg

Као део Европске кампање НоwWеМове (Покренимо се), у Србији акцију организује Асоцијација Спорт за све Србије, под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије и Спортског савеза Србије.

У току недеље се организује низ спортских догађаја који укључују различите физичке активности, а све у циљу испуњавања глобалног циља.

Догађај можете пратити на www.serbia.moveweek.eu.

MOVE Week је отворена платформа за свакога ко свакога ко жели да буде активан или има интереса у покретању људи на физичку активност.

Током MOVE Week-а, стотине догађаја ће се одиграти симултано широм Европе.

Догађаји могу да буду отвореног типа за 'пробу' у локалним клубовима, пешачења, FUN трке, бициклистичке туре, улични спортски догађаји, школски спортски догађаји, компанијске активнсти, активности за оне који немају приступ спорту-границе су лимитиране само вашом креативношћу!

Величина догађаја варира-од малих догађаја организованих од стране локалних група, до већих догађаја у одређеним срединама до највећих градских догађаја.

MOVE Week је у ствари забава и сазнање како све можемо да се КРЕЋЕМО. Све док догађај чини људе активним има све услове да буде део MOVE Week-а.

Циљ MOVE Week је да промовише бенефите активног животног стила и редовног бављења физичком активношћу широм целе Европе

СРЕДА 31.05.2017.

„СВЕТСКИ ДАН ИЗАЗОВА" (Challenge Day) одржава се сваке године последње среде месеца маја у целом свету. Координацију овог најмасовнијег спортско-рекреативног догађаја на планети води TAFISA (Асоцијација за Међународни Спорт за све) и најразличитијим програмским садржајима анимира око 70 држава са учешћем преко 60 милиона спортиста, рекреативаца и заљубљеника у физичку активност.

У Србији акцију организује Асоцијација Спорт за све Србије, под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије и Спортског савеза Србије.

Општине и градови међусобно се такмиче у пет категорија (национална и међународна конкуренција).

Промовише се петнаестоминутна физичка активност ради здравља, без обзира на полне, расне, социјалне, економске и друге различитости, кроз широку лепезу садржаја, указује се на неисцрпност инфраструктурних објеката и зелених површина за реализацију сваког од креираних садржаја, уз амбицију да то постане свакодневна потреба грађана бројних локалних заједница.

Све детаље о оба догађаја имате у прилогу, а за све који се прикључе организацији у свом месту, неопходно је да током трајања/по завршетку активности доставе фотографије и видео записе на asfaserbia@gmail.com како би се урадио промо филм.

Како је изгледало претходних година можете погледати на YOUTUBE-у каналу:

https://www.youtube.com/channel/UCur7qd_TnHxWaKRpSeUDtzA


преузми PDF документ

преузми PDF документ

преузми PDF документ

преузми PDF документ