info
123

 

16.05.2017

29.05-04.06.2017. ''МОVE WEEK – НЕДЕЉА ФИЗИЧКЕ АКТИВНОСТИ ЕВРОПЉАНА"


је пројекат ISCA-е (Међународне Асоцијације за спорт и културу) уз подршку Европске Уније, који се реализује од 2012. године, а има за циљ да до 2020. године прикључи додатних 100 милиона људи који желе да се баве физичком активношћу.

Dan_Izazova_2017.jpg

Као део Европске кампање НоwWеМове (Покренимо се), у Србији акцију организује Асоцијација Спорт за све Србије, под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије и Спортског савеза Србије.

У току недеље се организује низ спортских догађаја који укључују различите физичке активности, а све у циљу испуњавања глобалног циља.

Догађај можете пратити на www.serbia.moveweek.eu.

MOVE Week је отворена платформа за свакога ко свакога ко жели да буде активан или има интереса у покретању људи на физичку активност.

Током MOVE Week-а, стотине догађаја ће се одиграти симултано широм Европе.

Догађаји могу да буду отвореног типа за 'пробу' у локалним клубовима, пешачења, FUN трке, бициклистичке туре, улични спортски догађаји, школски спортски догађаји, компанијске активнсти, активности за оне који немају приступ спорту-границе су лимитиране само вашом креативношћу!

Величина догађаја варира-од малих догађаја организованих од стране локалних група, до већих догађаја у одређеним срединама до највећих градских догађаја.

MOVE Week је у ствари забава и сазнање како све можемо да се КРЕЋЕМО. Све док догађај чини људе активним има све услове да буде део MOVE Week-а.

Циљ MOVE Week је да промовише бенефите активног животног стила и редовног бављења физичком активношћу широм целе Европе

СРЕДА 31.05.2017.

„СВЕТСКИ ДАН ИЗАЗОВА" (Challenge Day) одржава се сваке године последње среде месеца маја у целом свету. Координацију овог најмасовнијег спортско-рекреативног догађаја на планети води TAFISA (Асоцијација за Међународни Спорт за све) и најразличитијим програмским садржајима анимира око 70 држава са учешћем преко 60 милиона спортиста, рекреативаца и заљубљеника у физичку активност.

У Србији акцију организује Асоцијација Спорт за све Србије, под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије и Спортског савеза Србије.

Општине и градови међусобно се такмиче у пет категорија (национална и међународна конкуренција).

Промовише се петнаестоминутна физичка активност ради здравља, без обзира на полне, расне, социјалне, економске и друге различитости, кроз широку лепезу садржаја, указује се на неисцрпност инфраструктурних објеката и зелених површина за реализацију сваког од креираних садржаја, уз амбицију да то постане свакодневна потреба грађана бројних локалних заједница.

Све детаље о оба догађаја имате у прилогу, а за све који се прикључе организацији у свом месту, неопходно је да током трајања/по завршетку активности доставе фотографије и видео записе на asfaserbia@gmail.com како би се урадио промо филм.

Како је изгледало претходних година можете погледати на YOUTUBE-у каналу:

https://www.youtube.com/channel/UCur7qd_TnHxWaKRpSeUDtzA


преузми PDF документ

преузми PDF документ

преузми PDF документ

преузми PDF документ


"Још далеке 1757. године велики српски просветитељ Доситеј Обрадовић рекао је да је Ириг прави рај на земљи. Јован Јовановић Змај је на овом месту написао своју прву песму. Чарима Ирига није одолео ни Милош Црњански, а Борислав Михајловић-Михиз га је овековечио у својим стиховима и прози."

"Данас, Ириг је познат као престоница винског Срема. Манифестација под називом "Пударски дани" која се сваког септембра одржава у Иригу је најзначајнији туристички догађај. Сваке године окупи се велики број посетилаца који ће уз пригодан културно-забавни програм уживати у доброј капљици."

Vremenska prognoza
МЕСТА У ОПШТИНИ ИРИГ
Ириг Врдник Јазак Нерадин Ривица Мала Ремета Крушедол Прњавор Крушедол Село Велика Ремета Шатринци Добродол