info
123

 

16.05.2017

ДАН УСТАНОВЕ- ДЕЧИЈА УСТАНОВА "ДЕЧИЈА РАДОСТ" ИРИГ ОБЕЛЕЖИЛА СВОЈ ДАН


27. априла 2017. године ДУ "Дечија радост" Ириг обележила је свој дан. Програм свечаности уприличен је у сали Дома културе, а на приредби "Ја кроз игру растем" представила су се деца припремних предшколских група објеката "Чаролија" Ириг и "Вила" Врдник, као и деца мешовитих група подручних одељења Нерадин, Крушедол, Шатринци, Ривица и Јазак заједно са својим васпитачима.

Picture19.jpg

У обраћању присутнима, директорка установе Јелена Видановић посебно је истакла труд деце и васпитача, заправо целог тима у припремању кореографија за приредбу. Приредба је припремана кроз игру, дружење и са пуно љубави зато и носи назив "Ја кроз игру растем". Аутор текста, избор музике и идејни творац сцене је васпитач Ђорђе Оролицки.У изради сцене су учествовала деца, родитељ-сарадник Дејан Бајић, васпитачи Татјана Гргић, Мирјана Милић, Маријана Петровић и васпитач-приправник Ана Милошевић. Посебна захвалност родитељима који свесрдно подржавају рад и све активности које реализујемо.

Истакнуто је и неговање компетенција, тј стручно усавршавње колега који су активни учесници- презентатори радова и примера добре праксе, како на републичким тако и на међународним сусретима, као креатори подстицајне средине награђени на смотрама и фестивалима, а сами ћемо бити носиоци акредитованог Луткарског фестивала у мају месецу.

30 година вртића сведочи да се рад темељи на љубави, истрајности, ентузијазму, идејама, снагама, али пре свега квалитетима. Заједничким залагањем настојимо да установа што боље функционише, да се развија и да поставља што више циљеве и стандарде. Препознатљиви смо по свом раду, по програмима који се интегришу у редовни програм, а укључују богатство садржаја и активности уз неговање индивидуалних дечијих потреба. Велики је значај постојања ПУ, стога је наш заједнички задатак управо да рано учење и развој приближимо сваком детету, тј. да буде доступно сваком детету, да деци обезбедимо подстицајно окружење, да створимо једнаке услове за развој све деце, јер се кроз рано учење постављају темељи за цео живот."Још далеке 1757. године велики српски просветитељ Доситеј Обрадовић рекао је да је Ириг прави рај на земљи. Јован Јовановић Змај је на овом месту написао своју прву песму. Чарима Ирига није одолео ни Милош Црњански, а Борислав Михајловић-Михиз га је овековечио у својим стиховима и прози."

"Данас, Ириг је познат као престоница винског Срема. Манифестација под називом "Пударски дани" која се сваког септембра одржава у Иригу је најзначајнији туристички догађај. Сваке године окупи се велики број посетилаца који ће уз пригодан културно-забавни програм уживати у доброј капљици."

Vremenska prognoza
МЕСТА У ОПШТИНИ ИРИГ
Ириг Врдник Јазак Нерадин Ривица Мала Ремета Крушедол Прњавор Крушедол Село Велика Ремета Шатринци Добродол