05.06.2017

Ирижанке поставиле 9 државних рекорда у дизању тегова!


У суботу је у Нишу одржано Првенство Србије у дизању тегова за сениорке а на такмичењу су наступиле и четири младе дизачице КДТ "8.Март "из Ирига

teg.jpg

У суботу је у Нишу одржано Првенство Србије у дизању тегова за сениорке а на такмичењу су наступиле и четири младе дизачице КДТ "8.Март "из Ирига и то:

Радмила Загорац у категорији до 48кг, у Трзају је подигла 44 кг и тиме поставила државне рекорде за девојке до 17 и 20 година. У избачају је подигла 56 кг и тиме поставила државне рекорде за девојке до 17 и 20 година. У Тоталу или Биатлону збирно је подигла 100 кг и тиме поставила државне рекорде за девојке до 17 и 20 година. Са овим резултатима она је заузела прво место и освојила златну медаљу. Важно је напоменути да она има16 година и да ССДТ на њу рачуна за наступ на Европском Првенству 2018. за узраст до 17 година.

Милица Вулетић у категорији до 63кг заузела је треће место подигавши: Трзај 45 кг, Избачај 53 кг, Тотал 98 кг. Она такође има 16 година досад се више бавила атлетиком ,постепено се преоријентише на дизање тегова и то полако даје резултате.

Остале две такмичарке које су наступиле су такмичиле ВК због тога што имају 14 година и немају право наступа за сениорке,њихови резултати су:

Јована Топаловић, категорија 53кг: Трзај 35 кг што је рекорд Србије за девојке до 15 година, Избачај 42 кг, што је рекорд Србије за девојке до 15 година, Тотал 77 кг што је такође рекорд Србије за девојке до15 година.

Исидора Богдановић, категорија до 63 кг: Трзај 42 кг, Избачај 55 кг, Тотал 97 кг,што је испод њеног досадашњег нивоа,захваљујући техничким грешкама које је правила при дизању.

Ово су прве медаље у сениорском узрасту за такмичар(к)е Општине Ириг у било којим спортовима, што им још више даје на тежини и може се донекле поредити са успехом који је ове зиме постигла чланица АК "СОКО" из Врдника Ања Ковач ,која је на Првенству Балкана у дворани за старије јуниоре у Турској освојила две бронзане медаље, и то у трци на 60м,и у штафети 4x400м.

Честитамо младим дизачицама тегова које су на најлепши могући начин репрезентовале Општину Ириг и желимо им још пуно успеха у спортској каријери!