info
123

 

07.06.2017

Еколошка ликовна колонија у Иригу


Удружење “Ириг мој град” за суботу 10. јуна најавило је занимљив уметнички догађај посвећен проблему правилног управљања отпадом – еколошку ликовну колонију под називом “ЕКО КОЛОНИЈА”.

paleta-slikarska-boje-cetkica_660x330.jpg

Уметници и уметнице поставиће своје штафелаје на Винском тргу и у Иришком парку у центру места, а сви заинтересовани имаће прилику од 10 до 16 часова да посматрају како настају уметничка дела инспирисана еколошким проблемима.

Очекује се долазак двадесет академских али и сликара аматера са територије Војводине.

Еколошка ликовна колонија подржана је кроз програм “ЦСОннецт” који спроводи Регионални центра за животну средину (РЕЦ) уз финансијску подршку Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (СИДА).

Извор: Сремске вести"Још далеке 1757. године велики српски просветитељ Доситеј Обрадовић рекао је да је Ириг прави рај на земљи. Јован Јовановић Змај је на овом месту написао своју прву песму. Чарима Ирига није одолео ни Милош Црњански, а Борислав Михајловић-Михиз га је овековечио у својим стиховима и прози."

"Данас, Ириг је познат као престоница винског Срема. Манифестација под називом "Пударски дани" која се сваког септембра одржава у Иригу је најзначајнији туристички догађај. Сваке године окупи се велики број посетилаца који ће уз пригодан културно-забавни програм уживати у доброј капљици."

Vremenska prognoza
МЕСТА У ОПШТИНИ ИРИГ
Ириг Врдник Јазак Нерадин Ривица Мала Ремета Крушедол Прњавор Крушедол Село Велика Ремета Шатринци Добродол