01.06.2017

МИГРАНТИ НЕ ДОЛАЗЕ У ОПШТИНУ ИРИГ


Ових дана на друштвеним мрежама се појавила  ''вест''  да се касарна Бекатово уређује за смештај 300 миграната у Бањи Врдник.

17498883_609405175936393_4437804036880784203_n.jpg

Поставили смо питање посланику у Скупштини АП Војводине Тихомиру Стојаковићу да ли је ова вест тачна и да ли грађани Врдника и осталих насељених места Општине Ириг имају разлога за забринутост?

''Вест је апсолутно нетачна! У причи о  доласку миграната у Врдник нема баш нимало истине. Контактирао сам државног секретара у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, господина Ненада Иванишевића и од њега добио чврста уверавања да Општина Ириг и Бања Врдник као туристичко место нису ни у каквим плановима надлежних институција за прихват и смештај миграната и азиланата''- каже Стојаковић.

Дезнформације су кренуле када је отпочело уређење простора око касарне Бекатово на уласку у Врдник. О чему се заправо ради?

''Уређење простора око касарне Бекатово, као и целог појаса од уласка у Врдник до границе са Општином Рума, је део редовног годишњег одржавања које спроводи ЈП ''Комуналац''. Уређење обухвата кошење траве и корова дуж целе деонице, сађење дуплог дрвореда дуж пута Врдник-Рума, крпљење ударних рупа на истом путу као и крпљење ударних рупа у самом Врднику, уређење каналске мреже, наставак уређења и култивисања бивше депоније на изласку из Врдника, као низ других активности. Морамо да улепшамо прилаз Врднику и наравно сам Врдник, како би туристи коју посећују престоницу туризма наше општине уживали у боравку, отишли задовољни и са лепим успоменама, и вратили се у Врдник и Општину Ириг и следећих година''- истиче Тихомир Стојаковић