07.06.2017

ПОКЛОН ПЕНЗИОНЕРИМА: Како је Ватрогасни дом у Иригу постао Клуб за стара лица


Први клуб за старе отворен је у Иригу у некадашњем Ватрогасном дому, у којем ће убудуће најстарији мештани Ирига моћи да проводе време дружећи се, уз радионице, бројне садржаје, као и уз културна дешавања која су предвиђена за наредни период.

slik1.jpg

Клуб је отворен у сарадњи са Агецијом за рурални развој и Центром за социјални рад Ириг.

Како је рекао, директор Агенције за рурални развој у Иригу Федор Пушић, локална самоуправа је ту да помогне и брине о најстаријим лицима у сваком смислу и додао да му је посебно драго што су корисници клуба веома задовољни на шта је веома поносан.

Зоран Митић, председник новоотвореног клуба није крио велико задовољство поводом отварања. Митић каже за Сремске Вести да је овај дом мали знак пажње и поклон старијим лицима који су заслужили да живе боље.

-Нама су наши стари једна од важнијих ствари. Овај дом је мали знак пажње, да им кажемо колико ценимо све што су урадили у свом животу. Ово је начин да им кажемо хвала.

Митић се захвалио свима који су помогли, превасходно локалној самоуправи Ириг која је подржала идеју отварања Клуба пензионера у овом туристичком месту, наводећи да су тиме најстарији добили прилику да изађу из својих домова и учине свој живот богатијим.

Аутор: Јелена Милошевић, Сремске вести