23.11.2017

ВРДНИК ДОБИО ТУРИСТИЧКО - САОБРАЋАЈНУ СИГНАЛИЗАЦИЈУ


Радници ЈП ''Комуналац'' завршили су пре неколико дана са постављањем путоказа и инфо - табли на територији Врдника.


DSCN4734.JPG

Пројекат постављања туристичко - саобраћајне сигнализације реализовала је Туристичка организација општине Ириг, чији је пројекат одобрен и финансиран од стране Министарства трговине, туризма и телекомуникација. 


Ово је био један од горућих проблема са којима се Врдник суочавао у јеку туристичке сезоне?


- Управо тако. Недостатак квалитетне сигнализације стварао је проблеме и застоје у саобраћају, неупућени возачи а посебно странци су понекад уместо за Нови Сад одлазили ка Руми или обрнуто, а незадовољни су били и туристи који су приликом обиласка Врдника лутали тражећи манастире, хотеле, излетишта... Сада смо тај проблем решили, олакшали  смо туристима сналажење у Врднику и учинили им боравак пријатнијим'' - каже директор Туристичке организације општине Ириг, Драган Драгичевић.


Поред постављања сигнализације решен је и проблем недостатка пешачке стазе, што је био и највећи недостатак туристичке понуде?


- У разговору са туристима који долазе у наш инфо центар, али и са пружаоцима туристичких услуга, закључили смо да је недостатак пешачке стазе проблем који захтева хитно решавање. У Врднику се најдуже задржавају људи који су на бањском лечењу, неретко теже покретни, који су због врло густог саобраћаја често били у опасности док од бањског дела иду ка центру Врдника. Изградњом пешачке стазе смо тај ризик елиминисали, и они сада имају стазу којом шетају без опасности од саобраћаја, а поред стазе смо поставили клупе на којима могу да одморе, попричају, прочитају новине... 


Какви су даљи планови у циљу подизања нивоа квалитета туристичке понуде Врдника?


- Врдник има фантастичне потенцијале али нам недостају још неке ствари да би постали врхунска бања,Требају нам бољи путеви, завршетак канализације, али то су велики инфраструктурни пројекти за чију реализацију нам је неопходна помоћ државе, Заједно са Општином Ириг радимо на тим пројектима, верујем да помоћ неће изостати, а док не будемо могли да реализујемо ове капиталне пројекте, радићемо на оним мањим. Ових дана смо, на пример, у сарадњи са општином поставили два инфо дисплеја, по један у Врднику и Иригу, ускоро настављамо и радове на продужетку пешачке стазе, а нека неки пројекти планирани за следећу годину буду пријатно изненађење за грађане - каже Драгичевић.


Текст и фотографије: Драган Аметовић


DSCN4746.JPG

DSCN4744.JPG

DSCN4742.JPG

DSCN4736.JPG

DSCN4720.JPG

DSCN4713.JPG

DSCN4712.JPG