23.08.2018

У нову школу од 30. септембра


Радови на реновирању ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Ирига продужавају се до 30. септембра.


IMG_2386.JPG

По други пут смо радили анекс уговора, тако да се радови продужавају до 30. септембра по захтеву извођача и уз сагласност Канцеларије за јавна улагања. Продужетак радова нам прави проблем због повратка ђака у школе, али договорили смо се да од почетка школске 2018/19. године, који је 3. септембра 2018, средњошколци и даље похађају наставу у Дому културе, Месној заједници и згради бивше Туристичке организације, док ће основци прећи у стари део школе - изјавио је Стеван Казимировић, председник иришке општине.


Директорица Основне школе „Доситеј Обрадовић“, Сања Николић, рекла је да се нада да ће од 3. септембра иришки основци моћи да похађају часове у згради ОШ. Ради се пуном паром и до тада би требало оспособити за наставу стари део школе, али средити и фасаду ради безбедности деце.


Директорица подсећа да су радови на школи „од пода до крова“ у вредности од око 150 милиона динара отпочели 15. јануара 2018. Ради се комплетна електроинсталација, подови, паркети, фасаде, зидови и плафони у свим учионицама, комплетан кров школе, фискултурна сала са туш кабинама, сви мокри чворови и комплетно централно грејање. Такође, радила су се и преграђивања да би се добиле нове учионице и нова зборница.


IMG_2396.JPG