01.10.2018

Коњи поново каскају Малом Реметом 2018.


Протеклог викенда, тачније у суботу 29. септембра, одржана је по четврти пут манифестација „Коњи поново каскају Малом Реметом“.


IMG_4026.jpg

Циљ манифестације био је, како наводи председник Месне заједнице Мала Ремета, Драган Милошевић, пре свега дружење љубитеља коња и фијакера. Манифестација је обухватила дефиле фијакера кроз село, до манастира Мала Ремета и Винарије „Деурић“. Коњанике су дочекивали гостољубиви мештани који су пред својим кућама нудили све што имају од домаћих производа: колаче, гибанице, сухомеснато, мед, сир, вино и ракију. Поред локалних, излагача је било из Јаска, Бешенова, Сусека и Стејановаца.

Да манифестација није само локалног карактера и да се за њу прочуло ван територије општине Ириг, говори чињеница да је било фијакера из Руме, али и Сурчина, Новог Бечеја, па чак и из Обреновца.

Главни организатор је Коњички клуб из Мале Ремете „Фрушкогорски ждребац“, али и удружени мештани расположени да ову манифестацију учине што лепшом. Потпуну подршку организацији ове Фијакеријаде пружа и Општина Ириг.

Општина Ириг подржава и подржаваће убудуће ову манифестацију јер је ово начин да се промовише ова мала месна заједница и њена мала пољопривредна газдинства, те тако јача туристички потенцијал Месне заједнице Мала Ремета и Општине Ириг – изјавио је председник иришке општине, Стеван Казимировић.
Мала Ремета можда јесте мало место, али мештани су великог срца, сложни у томе да својим гостима пруже све што могу уз искрен осмех и по коју сремачку доскочицу. Паприкаша и домаћих лепињица било је у изобиљу за сваког посетиоца, тако да нико гладан није смео остати, а поред домаћих сокова и вина, ни жедан.

Коњи поново каскају Малом Реметом 2018.