21.11.2018

САЈАМ ВИНОГРАДАРСТВА И ВОЋАРСТВА У ИРИГУ – „ВИВО ИРИГ“


Сајамска понуда у Србији бити обогаћена од 4. децембра 2018. још једним сајмом. Тог датума са почетком у 9 часова одржаће се први део првог по реду Сајма виноградарства и воћарства у иришкој општини – „ВИВО Ириг“ и то у Конгресној сали хотела „Термал“ у Врднику.


„ВИВО Ириг“ је замишљен као привредна и едукативна манифестација која ће се одржавати једном годишње, изузев прве године када ће бити подељен на два дела: 4. децембра 2018. и 17. марта 2019. Организатори Сајма су Агенција за рурални развој општине Ириг и Удружење „Агропрофит“ из Новог Сада.

Циљ првог дела сајма је трагање и долазак до сазнања колико су воћарство и виноградарство исплатива производња за познатог купца. Идеја организатора је да се стручно говори о томе шта да се производи, како да се одвија производња, за кога и колико чега. Ово ће бити сајам за оне који желе бити воћари и виноградари и за оне који то већ јесу. Такође, план је да се укључи Привредна комора Србије у дискусију о неизвесној економској ситуацији наших воћара јер су лагери у хладњачама велики.

Међу темама које су информативне и едукативне наћи ће се и понуде разних фондова и банака јер овим сајмом се жели афирмисати сваки облик пословног повезивања и пута до профита у овој области.

Поред панелне дискусије, у изложбеном простору ће се наћи, пре свега, понуда вина за славе винарија са територије наше општине, али и ракије и других воћарско-виноградарских производа.

Одржавање другог дела сајма планирано је за март идуће године када би се у понуди нашао и велики број воћарских и виноградарских пољопривредних машина, али више детаља биће познато ускоро.


Plakat-VIVO-100-x-150.jpg