20.02.2019

Одржана 28. седница Скупштине Општине Ириг


19. фебруара 2019. са почетком у 10 часова одржана је 28. седница СО Ириг.


IMG_7468.JPG

Прва одлука усвојена на јучерашњој седници јесте Одлука о првом ребалансу буџета Општине Ириг за 2019. Основни разлози за приступање Првом ребалансу буџета Општине Ириг за 2019. годину, како наводи Илија Јоцић, шеф Службе за финансије, утврђивање и наплату јавних прихода и инспекцијски надзор Општине Ириг, јесу извесност добијања средстава од других нивоа власти за одређене намене након усвајања Одлуке о буџету за 2019. годину, као и да се у изменама апропријација код појединих корисника омогући несметано функционисање корисника буџета. Први ребаланс буџета Општине Ириг за 2019. планиран је у укупном износу од 1.124.395.000,00 динара. Такође, донета је Одлука о екстерној ревизији завршног рачуна Општине Ириг за 2018. годину.

На основу одредби Закона о основама образовања и васпитања јединице локалне самоуправе су у обавези да формирају савете родитеља. Када је у питању Општински савет родитеља општине Ириг за школску 2018/19. годину, испред Дечије установе „Дечија радост“ Ириг предложене су Богданка Филиповић Лекић, члан и Кристина Кенђел, заменик члана; испред Основне школе „Доситеј Обрадовић“ Ириг: Оливера Ћирић, члан и Анита Ковачевић, заменик члана; испред Основне школе „Милица Стојадиновић Српкиња“ Врдник: Јован Јоцић, члан и Маријана Петровић, заменик члана; испред Средње стручне школе „Борислав Михајловић Михиз“ Ириг: Томислав Лазић, члан и Јосип Јухас, заменик члана.

Зоран Митић, одборник СО Ириг, образлагао је одлуке које регулишу поједине комуналне делатности: одвођење и пречишћавање отпадних и атмосферских вода, снабдевање водом за пиће, одржавање јавних зелених површина, јавна расвета и пијаце. „Када је у питању Одлука о снабдевању водом за пиће, постоји Одлука из 1990. године о поверавању обављања послова производње и испоруке воде грађанима на територији општине Ириг водом према којој ЈП „Водовод“ Рума је надлежно за испоручивање воде општини Ириг. Пошто ова комунална делатност није тачно прецизирана за територију наше општине, приступили смо изради Одлуке о снабдевању водом за пиће“ – рекао је Митић.

На јучерашњој седници именован је нови директор Дома здравља „Ириг“. С обзиром на то да је в. д. директорки Биљани Милошевић из Руме истекао мандат, након разматрања свих поднетих пријава и испуњености услова и критеријума Конкурса, за директора Дома здравља Управни одбор ДЗ-а изгласао је доктора Небојшу Ацина из Новог Сада, на мандатни период од четири године.

Александар Манојловић, директор ЈП „Комуналац“ из Ирига, поднео је извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности овог јавног предузећа за период 01.01 – 31.12.2018. и истакао да су све планиране активности реализоване, али и да су извршени додатни радови. Такође, на седници се разматрало о Првој измени Годишњег програма пословања за 2019. годину ЈП „Комуналац“ Ириг. „Прва измена долази већ у фебруару, а разлог за то су искључиво временски услови, велике падавине током децембра и јануара, па смо ставку за набавку соли и ризле утрошили и морали смо да је коригујемо у финансијском плану. Такође, ту су и уједи паса луталица који су постали све чешћи у децембру и јануару. Стога смо променили ставку у финансијском плану и издвојили 2.000.000,00 динара за те сврхе – објашњава Манојловић.

Како није било одборничких питања и иницијатива, седница Скупштине Општине Ириг завршена је у 10.42 ч.


IMG_7464.JPG

IMG_7467.JPG