12.04.2019

ВРДНИК ДОБИЈА ЗАБАВНО-РЕКРЕАТИВНИ ПАРК


Министарство трговине, туризма и телекомуникација одобрило је средства Туристичкој организацији општине Ириг за изградњу новог забавног парка у Бањи Врдник.


Slika1.jpg

Током фебруара месеца 2019. године Туристичка организација општине Ириг  припремила је идејни пројекат за изградњу забавно-рекреативног парка у Бањи Врдник и са њим се пријавила код Министарства трговине, туризма и телекомуникација по Конкурсу за доделу субвенција и трансфера намењених за пројекте развоја туризма у 2019. години.  

Планирано је да се парк налази у самом срцу туризма Врдника, а то је на пољани између хотела „Термал“ и хотела „Премијер аква“.

Како наводи директор Туристичке организације општине Ириг, Драган Драгичевић, циљ овог пројекта је да се, пре свега,  унапреди туризам у Бањи Врдник, али и да сви мештани проводе квалитетно слободно време.

 - Уређењем и опремањем јавног простора за одмор и рекреацију промовишемо здраве навике, а локално становништво и сви посетиоци Бање Врдник добиће уређено место на коме ће имати прилику да се баве спортом – објашњава Драгичевић.

Уговор је потписан, а почетак радова планира се за јун 2019. године.


Slika2.jpg