27.09.2019

Међународна конференција „Изазови развоја нових туристичких ниша“ 02-03. Октобра 2019. Бања Врдник и Нови Сад


Задовољство нам је да вас позовемо на Међународну конференцију „Изазови развоја нових туристичких ниша“ која ће се одржати од 2. до 3. октобра 2019. године у Бањи Врдник и у Новом Саду у организацији Ириг мој град, у сарадњи са Општином Ириг, МОРА-ТОУРИСТ Непрофитна компанија са ограниченом одговорношћу и Институт за низијско шумарство и животну средину.



Дводневној конференцији присуствоваће стручњаци из туристичког сектора из земаља у региону који се суочавају са сличним изазовима као што су Мађарска и Србија, у развоју нових туристичких дестинација. На дводневној конференцији присуствоваће око 100 учесника.
Циљ конференције је пружити учесницима размену искустава и представити добре праксе у решавању конкретних проблема у одређеним областима, све у циљу развоја и стварања новог туристичког производа у прекограничном региону ХУ-СРБ. У прилогу ове е-поште можете пронаћи позивно писмо и Агенду.
Пријављивање за догађај је пре 30. септембра 2019. године на следећем линку: https://forms.gle/JGpp8K9Tp2FakiAs5 
За додатне информације обратите се Марку Келемберу, менаџеру пројекта: пројецтириг@гмаил.цом
Овај догађај је део овогодишње прославе Дана европске сарадње у оквиру Interreg-IPA програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија. Детаљни програм и распоред догађаја се може наћи на Интернет страници Програма.
Дан европске сарадње се сваке године обележава 21. септембра и неколико седмица пре и после тог датума, када се прослављају достигнућа у области територијалне сарадње у различитим регионима Европе, укључујући земље које се граниче са Европском унијом.
О програму Interreg-IPA CBC Мађарска-Србија Интеррег–ИПА програм прекограничне сарадње Мађарска-Србија имплементира се у оквиру финансијског периода 2014-2020 Европске уније, путем Инструмента за претприступну помоћ (ИПА). По принципу „заједничког система управљања“ земаља учесница – Мађарске и Србије, програм финансира и подржава пројекте сарадње организација из Програмске области – округа Чонград (Csongrád) и Бач-Кишкун (BácsKiskun) у Мађарској и округа Западна Бачка, Северна Бачка, Јужна Бачка, Северни Банат, Средњи Банат, Јужни Банат и Срем у Србији. Програм помаже развој и стабилност пограничног региона, унапређује општи квалитет живота у њему, омогућава економску сарадњу организација из ове две земље, негује заједнички идентитет, културно и историјско наслеђе пограничног региона и доприноси његовој еколошкој одрживости и сигурности.


За више информација, молимо посетите веб-сајт програма: www.interreg-ipa-husrb.com. 

Контакт:
Natural selfness – NATESS
Марко Келембер
Општина Ириг
+381637477867
projectirig@gmail.com